Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovljeno suđenje

Guciću dvije i pol godine zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponovljenom dijelu suđenja za aferu 'Brodokomerc' na Županijskom sudu u Rijeci Josip Gucić nepravomoćno osuđen na dvije godine i šest mjeseci zatvora te je objedinjavanjem dvogodišnje zatvorske kazne iz prvog dijela suđenja i danas dosuđene za tu riječku aferu kažnjen s četiri godine jedinstvene zatvorske kazne.

Direktor 'Brodokomerca' u to vrijeme Goran Čulić osuđen je na jednu godinu, a tadašnji direktor tvrtke 'Eurona', također tada u Gucićevu vlasništvu, Nenad Bukvić na 10 mjeseci zatvora uvjetno na rok od dvije godine. Sudsko vijeće kojim je predsjedavala sutkinja Ika Šarić osudilo je Gucića i Čulića za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti, a Bukvića zbog zlouporabe. Utvrđeno je da su Gucić i Čulić 1994. godine poticali Bukvića da prepiše stan u vlasništvu "Eurone" vrijedan tadašnjih 100.000 njemačkih maraka Čuliću, a Bukvić je to uradio s tim da novac za taj stan nikada nije uplaćen tvrtki.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Javne sjednice Vrhovni sud u listopadu o Guciću, Nevenki Tuđman, Pezelju i Gilji Slika nije dostupna Malverzacije Podignuta optužnica protiv Josipa Gucića

>> Vrhovni sud ukinuo oslobađajuću presudu Guciću

Sutkinja Šarić je kazala u obrazloženju presude da ne postoje dokazi da je novac ikada uplaćen te da je dokumentacija iz 'Eurone' uništena prije početka sudskog postupka zaključivši da je to urađeno kako bi se prikrili tragovi počinjenog kriminala. Guciću se sudilo u odsutnosti jer se nalazi u bijegu. U ranije održanom suđenju na Županijskom sudu u Rijeci za aferu 'Brodokomerc' Gucić je pravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, a odlukom Vrhovnog suda je dio vezan uz ovaj stan vraćen na ponovno suđenje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene