Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čak tri ZET-ova autobusa sudjelovala su u lančanom sudaru ispred naše redakcije na Remetinečkoj cesti.


U nesreći je osam osoba lakše ozlijeđeno, izvijestila je PU zagrebačka, a šteta na autobusima je poprilična, jer su na dva autobusa potpuno popucala vjetrobranska stakla. Do sudara je došlo jer je prvi autobus naglo kočio zbog automobila koji je propisno skretao ulijevo. Prvi autobus se zaustavio. Oni iza njega nisu.

Vezani članci Vozač autobusa koji je kod Slavonskog Broda sletio s ceste Vozaču autobusa mjesec dana istražnog zatvora, brani ga jedan od najpoznatijih hrvatskih odvjetnika: ''Koliko znam od njega, nikad nikome nije rekao da je zaspao'' Vozač autobusa doveden u Županijsko državno odvjetništvo Vozač autobusa smrti na ispitivanju se branio šutnjom, sutra odluka o istražnom zatvoru. Još se ne zna identitet dvoje poginulih

Tri različite autobusne linije koje kreću s istog polazišta na Savskom mostu jedna iza druge našle su se pukom slučajnošću. Nesreći je kumovao sklizak kolnik i nepropisan razmak. Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, a pokaže li se da su ipak pogriješili, ZET im prijeti otkazima. Vozila su bila ispravna.

‘Naša tehnička kontrola utvrdila je, odnosno potvrdila da su sva vozila koja su u nesreći sudjelovala redovno tehnički održavana i da su na teren izašla u ispravnom stanju’, rekao je Tomilsav Jurić, glasnogovornik ZET-a. Iz slupanih autobusa na kolnik je iscurilo ulje. Zbog sanacije i očevida cesta je bila zatvorena do večernjih sati. Slupani autobusi upozorenje su svim vozačima da na prometnicama još vladaju zimski uvjeti.