Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG 300 KUNA

Zločin koji je zgrozio Podravinu: Maloljetnik i njegov brat opljačkali i prebili 91-godišnju staricu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica mlađih razbojnika, jedan od kojih je i maloljetnik, upala su u kuću 91-godišnje starice, prijetili joj nožem, pretukli je i uzeli joj 300 kuna. No idućeg dana, već su zavšili na policiji i s kaznenim prijavama.

Dvojica braće u dobi od 18 i 16 godina, u Kloštru Podravskom kod Đurđevca, provalili su u kući 91-godišnje Elizabete Riljko te je napali, tukli i uz prijetnju nožem uzeli 300 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija uhićeno 8 ljudi Filmska pljačka kod susjeda: Banda ukrala čak 43.000 komada vrijednog državnog ordenja Slika nije dostupna Uhitili trojac Na sam Badnjak opljačkali i teško ozlijedili staricu, prije toga krali noževe, bačve piva...

Da stvar bude gora, starici je nožem prijetio upravo mlađi od dvojice braće, dakle maloljetnik. Ipak, policija ih je pronašla i uhitila već idućeg dana te su obojica zaradili kaznene prijave.

Starica, koju su razbojnici probudili, nije se opirala, zbog straha da je ne ubiju, već im je dala sve što u tom trenutku imala u kući od novca, odnosno 300 kuna.

"Lopovi su razbili staklo na ulaznim vratima i to me probudilo. Odmah sam se digla iz kreveta, a oni su me počeli tući po rukama. Pokušala sam im pobjeći, ali me jedan od njih primio, a drugi mi je mahao nožem ispred lica", rekla je za Podravski.hr 91-godišnja Riljko.

"Odmah drugi dan ujutro policajci su pronašli drznike. Dobro je da im se nisam previše opirala jer su me mogli i ubiti. To bi sigurno učinili da im nisam dala novac, jer su me prije toga nemilosrdno tukli", dodala je nesretna starica.

Da stvar bude još i gora, osam mjeseci prije ovog napada, Riljko je ostala bez 65.000 kuna životne ušteđevine, koje su joj iz kuće ukrale dvije prevarantice, koje su se lažno predstavljale kao bankarice koje provjeravaju lažne novčanice.

"Tad mi je srce htjelo pući od tuge i jada. Ostala sam u sekundi bez onoga za što sam radila i borila se cijeli život. Taj sam novac zaradila od prodaje stoke. Bojim se da lopovi opet ne dođu k meni i ne ubiju me i zbog toga više ne mogu mirno spavati", rekla je na kraju za Podravski.hr Riljko.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene