Crnogorska policija, ilustracija (Foto: AFP)
Crnogorska policija, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u školama u Crnoj Gori poslao je maloljetni državljanin Češke koji nije povezan s Crnom Gorom, priopćila je u srijedu crnogorska policija.


Zbog lažnih dojava o bombama u ponedjeljak i utorak evakuirane su osnovne i srednje škole u Crnoj Gori, nakon čega je crnogorsko Ministarstvo prosvjete odredilo da obrazovne ustanove do kraja tjedna održavaju nastavu preko interneta.

"Policijska uprava obavještava javnost, a posebno roditelje osnovaca i srednjoškolaca, kao i prosvjetne radnike, koji su bili izravno pogođeni lažnim dojavama o bombama u školama širom Crne Gore posljednja dva dana, da je i ovog puta uspješno odgovorila ovom kompleksnom izazovu", navodi se u priopćenju.

Ilustracija Dvoje poginulih u tragediji kod Jasenovca: Pronađen i drugi muškarac iz prevrnutog čamca

Spašeni migranti Drama kod Stare Gradiške: Policija iz poplave sinoć spašavala šest muškaraca

Crnogorska policija u priopćenju je zahvalila međunarodnim partnerima, a posebno češkoj policiji i veleposlanstvu Republike Češke u Crnoj Gori.

Dojave o navodno postavljnim bombama u crnogorskim školama stigle su s e-adrese pod imenom Richard Ramirez, a autor se predstavio kao Vladislav Pozdnjakov iz ruske ekstremističke grupe Muška država.

Mail je imao naslov "Svi ćete umreti", a autor je prijetio da je s automatskom puškom u rukama krenuo prema jednoj podgoričkoj školi.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju