Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presuda Miljenku Radivojeviću

Dvije godine zatvora jer je krivotvorio Eduardov potpis

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miljenko Radivojević (49) nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora jer je pokušao prevariti nogometnu zvijezdu Arsenala i hrvatske nogometne reprezentacije Eduarda da Silvu za 8,760.000 kuna.

Presudu zbog pokušaja prijevare i krivotvorenja Da Silvina potpisa izrekla mu je sutkinja Iva Gradiški Lovreček u zagrebačkome Općinskom kaznenom sudu, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Uhićenje, ilustracija Na Trešnjevci Uhićen bjegunac s Interpolove tjeralice: Policajcima dao dokumente, no nešto im je bio sumnjivo... Ilustracija ''Banksy'' u Zaragozi Policija razbila kriminalnu grupu koja je krivotvorila i prodavala radove najpoznatijeg nepoznatog umjetnika na svijetu

>> Eduardo, jedan od mnogih koji odlaze

Pri donošenju odluke o kazni samozvanom Eduardovu savjetniku, a inače tetku Duduove supruge, kao otegotna okolnost uzeta je visina imovinske koristi koju je pokušao ostvariti te činjenica da je sedam dana prije počinjenja kaznenog djela bio uvjetno osuđen zbog prijevare u drugom kaznenom postupku. Naime, u Sesvetama je osuđen da je zemljište svoje majke dvaput prodao te tako Zagrepčanina prevario za 25.000 eura, piše Večernji. Tada je uvjetno osuđen. U Eduardovu slučaju olakotna mu je okolnost bila što je prijevara ostala na pokušaju i što je otac dvoje djece. Inače, Državno je odvjetništvo tražilo da ga se kazni s tri godine zatvora.

Radivojević je pokušao prevariti nogometaša 17. ožujka 2008. godine kada je u Općinskome građanskom sudu u Zagrebu podnio tužbu tražeći od Da Silve isplatu 8,76 milijuna kuna. U tužbi je naveo da se Da Silva 15. listopada 2003. obvezao od svih svojih budućih transfera isplaćivati mu proviziju od deset posto. Da bi tužbu potkrijepio, priložio je i sporazum iako je znao da na njemu nije Eduardov potpis.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene