Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA''

''Halo, policija? Imam pet ručnih bombi, tromblonsku minu, spremnike za automatsku pušku...'', poziv koji se čekalo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lički policajci imali su ovih dana dobar ulov kada je riječ o predaji oružja.

Čak 1288 komada raznog streljiva, pet ručnih bombi, trenutnu tromblonsku minu i dva neispravna spremnika za automatsku pušku - dragovoljno je predao jedan građanin u Otočcu ove nedjelje, a policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Protiv građanina se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Naime, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija, stoga policija apelira na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

''Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti'', podsjećaju iz policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POD OKRILJEM NOĆI Oni su tako jako željeli provaliti u trgovinu oružjem, baš ih nije išlo: NI 13 dana nije bilo ključno
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jedna osoba privedena Strava u zagrebačkoj Dubravi: U pucnjavi na ulici ozlijeđena žena - ''Vraćala se iz crkve. Jedan metak pogodio je nju, a drugi auto''

Riječ je o akciji ''Manje oružja - manje tragedija'' i policija je istaknula da zahvaljuje svima koji su dosad prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju. Sve druge građane pozivaju da slijede njihov primjer kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.






 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene