Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBJAVILI IZ DORH-a

Nakon tragedije u Čepinu: Pokrenuta velika istraga zbog nesreće koja je šokirala javnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon kriminalističkog istraživanja nesreće koja je šokirala javnost, pokrenuta je istraga protiv dvojice hrvatskih državljana (rođenih 1981. i 1958. godine) i trgovačkog društva sa sjedištem u Čepinu, priopćeno je iz DORH-a.

U DORH-u sumnjaju da 38-godišnjak, kao direktor tvrtke sa sjedištem u Čepinu, 19. lipnja prošle godine, nije osigurao osobnu zaštitnu opremu radnicima za silazak u okno i čišćenje rešetke crpne stanice

Pročitajte i ovo Ilustracija u okolici Sirača U šumi poginuo otac troje djece: "Došao sam tamo i vidio da je pod stablom" Ilustracija Gradilišta u Zagrebu Nesreće u jednom danu na dva kraja grada: Radnici pali s tri metra visine, teško su ozlijeđeni

Isto tako, sumnja se da je 61-godišnjak, kao poslovođa iste tvrtke, znajući da radnici nemaju potrebnu zaštitnu opremu za silazak u okno crpne stanice, naložio je trojici radnika da odu na teren i očiste začepljenu rešetku crpne stanice.

Po dolasku do crpne stanice jedan je od radnika (rođen 1975. godine) sišao u okno te zbog nakupljanja otrovnih plinova i nedostatka kisika izgubio svijest i pao na tlo okna, nakon čega su se dva radnika (rođeni 1976. i 1981. godine) drugog trgovačkog društva iz Osijeka, koji su tamo bili jer su prethodno čistili kanalizacijske cijevi, u cilju da pomognu onesviještenom radniku, spustili u okno gdje su također izgubili svijest i pali na tlo.

Potom je jedan od radnika (rođen 1966. godine) čepinske tvrtke zajedno s pristiglim djelatnicima DVD-a Čepin i djelatnicima Hitne medicinske pomoći sišao u okno crpne stanice kako bi pomogli i iznijeli onesviještene radnike.

"Propust i nehajno postupanje"

U predmetnom događaju, uslijed propusta i nehajnog postupanja direktora i poslovođe čepinske tvrtke, dvojica onesviještenih radnika (1975. i 1976.) su preminula na mjestu događaja, dok je treći (1981.) preminuo istog dana u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Radnik (1966.) koji je s djelatnicima DVD-a Čepin i djelatnicima Hitne medicinske pomoći izvlačio stradale zadobio je teške tjelesne ozljede.

Čepinsku tvrtku DORH tereti za počinjenje predmetnog kaznenog djela zbog povrede dužnosti 38-godišnjaka kao direktora da postupa po propisima i tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama.

Podsjetimo, radnici su stradali prilikom održavanja prepumpne stanice. U čišćenju kanalizacije koje se obavlja svaki tjedan sudjelovala su dva radnika Vodovoda i tri radnika tvrtke Urednost iz Čepina.

Radnici osječkog Vodovoda i čepinskog komunalnog poduzeća pokušali su ukloniti začepljenje, kada se iz 7 metara duboke jame pojavio plin. Radniku koji se prvi spustio u šaht, pozlilo je pa ga je drugi počeo spašavati, a potom su u pomoć skočili i ostali.

Aktualno Djevojčica za koju nismo ni trebali znati, ali sudbina je htjela da ju upoznamo: Ovo je priča o malenoj Mili Rončević, koja je ujedinila cijelu Hrvatsku Mila Rončević (Foto: Obiteljski album) - 1 Mila Rončević (Foto: Obiteljski album) - 1 Foto: Obiteljski album Mila Rončević (Foto: Obiteljski album) - 2 Mila Rončević (Foto: Obiteljski album) - 2 Foto: Obiteljski album Mila Rončević (Foto: Obiteljski album) - 3 Mila Rončević (Foto: Obiteljski album) - 3 Foto: Obiteljski album Marin, Sanja i Mila Rončević (Foto: Dnevnik.hr) Marin, Sanja i Mila Rončević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Marin Rončević (Foto: Dnevnik.hr) Marin Rončević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +3 Sanja i Mila Rončević (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Djevojčica za koju nismo ni trebali znati, ali sudbina je htjela da ju upoznamo: Ovo je priča o malenoj Mili Rončević, koja je ujedinila cijelu Hrvatsku 1/9 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene