Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnici se bore za život još jednog radnika

Tragedija u Čepinu: Preminuo i treći radnik koji je upao u kanalizacijski šaht

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica komunalnih radnika preminula su na licu mjesta nakon što su upal u kanalizacijski šaht u Čepinu, a još dva teško ozlijeđena i jedan u stanju šoka prevezeni su u osječki KBC. U poslijepodnevnim satima iz bolnice su potvrdili kako je jedan teško ozlijeđeni radnik ipak izgubio bitku za život i preminuo.

Iz Čepina se uživo javila reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić.

Pročitajte i ovo Aligator u kanalizaciji Lutao cijevima VIDEO Kamere snimile jeziv prizor: Za dlaku izbjegli smrtonosni susret Dražen Tonkovac Za sve krive načelnika Prosvjed zbog dodjele zemlje: Poljoprivrednici traktorima stigli ispred općine

"Poslijepodne je život izgubio 34-djelatnik osječkog vodovoda, liječnici se bore za život još jednog radnika čije je stanje kritično. U bolnicu je primljen i peti radnik koji jedini nije skočio u šaht te je u bolnicu primljen u stanju šoka. Pred istražiteljima je sada da vide što se točno dogodilo i jesu li poštovane sve procedure", izvijestila je Bešić Đukarić.

Radniku koji se prvi spustio u šaht pozlilo, ostali skočili u pomoć

Radnici su stradali prilikom održavanja prepumpne stanice. U čišćenju kanalizacije koje se obavlja svaki tjedan sudjelovala su dva radnika Vodovoda i tri radnika tvrtke Urednost iz Čepina.

Radnici osječkog Vodovoda i čepinskog komunalnog poduzeća pokušali su ukloniti začepljenje, kada se iz 7 metara duboke jame pojavio plin. Radniku koji se prvi spustio u šaht, pozlilo je, pa ga je drugi počeo spašavati, a potom su u pomoć skočili i ostali. Točne okolnosti bit će poznate nakon očevida.

"Na mjestu događaja se u ovom trenutku obavlja očevid kojim rukovodi županijski državni odvjetnik, odnosno, zamjenik županijskog državnog odvjetnika, u očevidu ćemo saznati sve činjenice i okolnosti koje su dovele do nesretnog događaja", izjavio je glasnogovornik PU osječko-baranjske Darijo Premec.

"Jedan drugog je navodno išao spašavati, tako su padali"

"Situacija je bila, znači, čišćenje sanitarno-fekalne kanalizacije, naručili smo radove od Vodovoda Osijek, valjda je u međuvremenu netko pozvao i naše djelatnike da im pomognu, desilo se što se desilo, navodno je jedan drugog išao spašavati, tako su padali", rekao je Željko Barišić, direktor tvrtke Urednost Čepin.

Na mjesto tragedije, za manje od 10 minuta, stiglo je pet vozila Hitne pomoći. Pokušana je reanimacija, no za dvojicu muškaraca, koji su prvi bili izloženi plinu, nije bilo spasa. U teškom stanju u Klinički bolnički centar Osijek prevezena su još dvojica radnika, dok je treći, koji je pozvao pomoć, primljen u stanju šoka. Na jedinici intenzivnog liječenja traje borba za život dvojice stradalih. Još nije poznato kojem su plinu bili izloženi.

"Danas su nam u intenzivnu primljena dva muškarca iz navedene nesreće koja se prema navodima dogodila u Čepinu, oba su u vrlo teškom stanju i mi se borimo za njihov život, oni imaju ozljede u prvom redu pluća. To su ozljede koje su nastale zbog aspiracije stranog materijala u pluća", rekla je prof. dr. sc. Slavica Kvolik iz Jedinice intenzivnog liječenja.

Liječnici se bore za život dvojice radnika

Na mjestu tragedije nalazi se i reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić-Đukarić, koja je za Vijesti Nove TV u 14 sati izvijestila kako policija još uvijek istražuje okolnosti događaja.

Radnik koji se spustio u šaht nakon što su utvrdili da je došlo do začepljenja na sebi je imao zaštitnu masku i odijelo, no svejedno su ga omamili plinovi.

Očevidom rukovodi zamjenik županijskog državnog odvjetnika, a pokušat će se utvrditi što se točno dogodilo i jesu li radnici bili zaštićeni na primjeren način, odnosno jesu li se poštovale sve norme.

Vodovod Osijek: Rešetka je bila prepuna krpa

Iz tvrtke Vodovod-Osijek izrazili su sućut obiteljima stradalih u tragediji u Crpnoj stanici na križanju Ulice Papuka i Kalničke ulice u Čepinu.

"Po dojavi stanara o povratu otpadnih voda u kuće, tvrtka Urednost angažirala je dežurnu ekipu sa vozilom za čišćenje kanalizacijske mreže tvrtke Vodovod-Osijek. Po izlasku na teren uočeno je da Crpna stanica ne prihvaća otpadnu vodu jer je njena rešetka prepuna krpa. Pri pokušaju čišćenja rešetke dogodila se strašna tragedija koja je imala za posljedicu smrtno stradavanje djelatnika", navode iz tvrtke poručujući da surađuju s nadležnim institucijama kako bi se otkrio uzrok ove tragedije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene