Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadobio lakše ozljede

Dječaka pretukla i ozljedila teško bolesna majka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devetogodišnji dječak iz šire okolice Zadra zbog ozljeda, koje mu je nanijela teško bolesna majka, završio je na Odjelu pedijatrije zadarske Opće bolnice.

Majka je sinu nanijela, na svu sreću, samo lakše tjelesne ozljede, a policiji ju je prijavila dječakova 12-godišnja sestra. Dječak je sinoć primljen u bolnicu, nakon intervencije Centra za socijalnu skrb, dok je njegova majka, koja prema pisanju Slobodne Dalmacije, boluje od paranoidne šizofrenije, i sama hospitalizirana u teškom stanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta

>> Otac osumnjičen za bludničenje nad petero djece

Policija će protiv majke podnijeti optužni prijedlog, a kako je i 43-godišnji otac dječaka, isto tako policiji poznat po višestrukim prijavama za obiteljsko nasilje, njegove dvije sestre odmah su smještene u Dječji dom u Kaštelima. Otac obitelji ima dijagnosticiran teži oblik PTSP-a i razvojačeni je branitelj sa 100-postotnom invalidnošću te je suprugu optužio da je sinu dala više tableta za smirenje Normabel, no njegovu priču niti bolnica, niti policija nije potvrdila. On se isto tako s majkom spori za skrb nad svo troje djece.

Centar u travnju zatražio, a u svibnju povukao prijedlog za oduzimanje djece roditeljima

Dječakova majka se već duže vremena liječi od šizofrenije i već je zbog te bolesti bila više puta hospitalizirana, no u Centru za socijalnu skrb u Biogradu, navode kako ona dosad nije bila nasilna pa nije bilo potrebe za njihovom intervencijom. Ipak, njihova priča nije u potpunosti točna, jer je Općinski sud u Zadru, u travnju primio upravo od navedenog centra zahtjev da se navedeno troje djece oduzme problematičnim roditeljima. Ipak, već na prvom ročištu Centar je svoj prijedlog i povukao.

Na svu sreću, izbjegnuta je veća tragedija i dječak se oporavlja od dobivenih ozljeda, a čim ga otpuste iz bolnice, pridružit će se sestrama u Dječjem domu u Kaštelima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene