Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Vrhovnog suda

Dijelom smanjena kazna ubojicama obitelji Olujić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlukom Vrhovnog suda - trojici od petorice bivših pripadnika HOS-a, osuđenih u veljači prošle godine na Županijskome sudu u Vukovaru zbog ubojstva četveročlane obitelji Olujić 1992. godine u Cerni, nedaleko od Županje, smanjene su zatvorske kazne.

Odlukom Vrhovnog suda od 25. ožujka, koju je ovih dana zaprimio Županijski sud u Vukovaru, Tomislavu Madiju kazna je s 20 godina zatvora smanjena na 15 godina, Miji Starčeviću s 10 na osam godina, a Zoranu Poštiću s osam na sedam godina zatvora. Vrhovni je sud potvrdio prvostupanjske presude optuženima Mariju Juriću i Davoru Laziću, osuđenima na 12 i sedam godina zatvora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavljeno suđenje za ubojstvo obitelji Olujić Slika nije dostupna Počelo suđenje za ubojstvo obitelji Olujić

>> Promjenom optužnice nastavljeno suđenje za ubojstvo obitelji Olujić

Optužnica je bivše HOS-ovce Madija, Jurića, Poštića, Lazića i Starčevića sumnjičila za ubojstvo 38-godišnjeg Radomira i 37-godišnje Anice Olujić te njihovo dvoje djece, 16-godišnje Milene i 13-godišnjeg Marka, čime su, kako je utvrđeno, počinili ratni zločin protiv civila. Prvooptuženome Madiju vukovarski je Županijski sud dosudio maksimalnu zatvorska kazna od 20 godina zbog izdavanja zapovijedi podređenima da ubiju Radomira Olujića, njegovu ženu i njihovo dvoje malodobne djece, Milenu i Marka. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene