Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

David Komšić proglašen krivim za otmicu i napad na Kristinu Krupljan, osuđen na godinu i pol zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Davidu Komšiću i njegovim prijateljima Arjanu i Armedu Rexhepiju te Filipu Filipoviću izrečena je nepravomoćna presuda za otmicu i napad na Kristinu Krupljan u studenom 2016. godine, tri mjeseca prije njezina ubojstva.

David Komšić nepravomoćnom je presudom na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu osuđen na godinu i pol dana zatvora. Arjan Rexhepi osuđen je na godinu dana zatvora uvjetno s rokom kušnje od pet godina.

Pročitajte i ovo Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama... Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

Komšiću i prijateljima suđenje je počelo u kolovozu 2018. godine, a tužiteljstvo ih je teretilo da su 27. studenog 2016. oko 5:40 na Bukovačkoj cesti presreli Kristinu automobilom te razbili njezin automobil, iživljavali se nad njom, udarali je i čupali joj kosu.

Komšić se trenutno nalazi u zatvoru u Lepoglavi, gdje služi 14-mjesečnu kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginuo pješak. I to se dogodilo 2016. godine, ali u travnju. Komšić u Lepoglavi čeka i drugostupanjsku presudu za ubojstvo Kristine Krupljan.

Kristinina majka zadovoljna presudom, ali ne i visinom kazni

Nakon izricanja presude izjavu je medijima dala Vesna Krupljan, Kristinina majka. Presudom je, kaže, zadovoljna, ali ne i visinom kazne koju su Komšić i njegovi prijatelji dobili za otmicu i napad na njezinu pokojnu kćer.

Poručila je kako je očekivala da će Komšić dobiti onoliko koliko je tražilo državno odvjetništvo od suda - 2 godine i četiri mjeseca zatvora te po dvije godine za njegove prijatelje.

Kristinina majka ističe da je Komšićeva kazna premala, kao i za njegove prijatelje. Na obrazloženje sutkinje da su u vrijeme počinjenja zločina bili tek mlađi punoljetnici i pod utjecajem Davida Komšića, Vesna Krupljan kaže da je takva obrazloženja uopće ne zanimaju.

Zadovoljna je što je sud usvojio zahtjev za odštetu. Za eventualnu žalbu poručila je da će o tome vidjeti s odvjetnikom, no smatra da će žalbe biti jer će se netko od zainteresiranih strana sigurno žaliti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene