Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispovijest vozača

'Da mogu, svoj bih život dao za ova dva izgubljena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozač Toyote koji je velikom brzinom sletio s ceste na zagrebačkim Sveticama i na mjestu usmrtio 36-godišnjaka i njegovog 8-godišnjeg sina, nakon udesa je rekao da bi, da može, svoj život dao za stradale.

'Ja više ne mogu plakati. Glava će mi eksplodirati.' To je jedino što je Igor Loborec (25), koji je u utorak sudjelovao u stravičnoj prometnoj nesreći na zagrebačkim Sveticama, uspio izgovoriti na ispitivanju, nakon kojeg mu je Županijski sud zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene

Mjera istražnog zatvora određena je i Stjepanu Brdariću, vozaču kamioneta koji je Loborecu navodno prepriječio put pa je ovaj, pokušavajući ga izbjeći, Toyotom velikom brzinom sletio s ceste i na mjestu usmrtio 8-godišnjeg dječaka i njegova oca (36).

>> Stravična nesreća na Sveticama: Istražni zatvor za dvojicu vozača

Kako javlja Večernji list, jedan od svjedoka nesreće na Sveticama, koji je umalo i sam bio žrtvom, opisao je Loborecovo ponašanje nakon stravičnog udesa. 'Kad je na cesti vidio mrtva tijela, vozač Toyote me pitao: Jesam li ja to učinio? Odgovorio sam mu da jest. Uhvatio se za glavu i počeo teturati. Kasnije, dok smo sjedili u policijskom vozilu, pitao sam ga zašto nije skrenuo, skršio svoj automobil. Rekao je da bi on, da može, svoj život dao za ova dva izgubljena', ispričao je svjedok.

O nesreći je na početku jučerašnje sjednice Vlade progovorio i premijer Zoran Milanović. 'Radi se o strašnoj stvari. Svatko tko sjeda za volan, neka vodi računa da nije sam na cesti, neka vodi računa da u ruci ima svoj i živote ljudi koji stoje pored ceste... i deset metara od ceste. Ovakve će se nesreće događati i dalje, vremena su teška, ali pozivam ljude da bjesove i frustracije na cesti ne kanaliziraju kroz automobilski volan, kroz automobilski diferencijal i kroz prijenos. Cijena je ogromna', rekao je premijer.

Inače, sprovod poginulog dječaka i njegova oca bit će održan danas na Mirogoju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene