Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cijela obitelj Komak tereti se za zloupotrebu položaja i ovlasti, a bivši direktor Ivan Komak i supruga Anica i za pranje novca


Na optuženičku klupu sjest će bivši direktor Pivovare Osijek Ivan Komak, sin mu Ivica, kći Andrea i supruga Anica te s njima rodbinski povezan Domagoj Njegovan. Optužnica je podignuta i protiv tvrtke Kasija, čiji je jedini član Uprave Komakova supruga.

Vezani članci Milan Bandić Juričan poručuje zagrebačkom gradonačelniku: "U ovom gradu nema mjesta za jednog od nas" Žrtva silovanja prepoznala Jovana Radana - 9 Šokantna ispovijest žrtve silovatelja iz ratnog Vukovara: "Rekao je da sve nas Hrvatice treba je**ti da rađamo srpsku djecu"

Županiijsko državno odvjetništvo u Osijeku tereti Komaka, njegovu djecu i Njegovana za zloupotrebu položaja i ovlasti. Bivši je direktor, zajedno sa suprugom i tvrtkom Kasija, osumnjičen i za pranje novca.

Direktoru i malim dioničarima Pivovare, tereti se, isplaćivana je nezakonita dividenda, a to su svojim potpisima odobrili članovi Nadzornog odbora Ivica i Andrea Komak te Domagoj Njegovan. Bili su tada, stoji u optužnici, svjesni poslovnih rezultata tvrtke i uvjeta za isplatu dividende.

Komaku je tako 2009., sumnjiči se, na račun sjelo 1,1 milijun kuna, a malim je dioničarima isplaćeno 118.000 kuna. Godinu kasnije, čak 4,7 milijuna kuna isplaćeno je na račun tvrtke Kasija na koju je Komak, tereti se, fiktivno prenio veći dio svojih dionica. Komak je tada dobio 61.600 kuna, a mali dioničari podijelili su 360.000 kuna.

'Time je prvookrivljenom (Ivanu Komaku, nap.a.) pribavljena znatna imovinska korist od ukupno 5.766.400 kuna, a malim dioničarima u iznosu od 538.390 kuna', priopćilo je Državno odvjetništvo. Veći dio tog novca, konkretno od 4,9 milijuna kuna, Komak i njegova supruga, odgovorna osoba u Kasiji, iskoristili su za zatvaranje kredita koji je Komak podigao za kupovinu dionica Pivovare. Tvrtku se tereti zbog stavljanja u promet nezakonito pribavljenog novca koje je počinila Anica Komak.

'Protiv prvookrivljenog I. K. predloženo je oduzimanje imovinske koristi stečene kaznenim djelom u iznosu od 5.766.400 kuna', zaključuje se u priopćenju. (Agencija VLM)