Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prilikom porinuća tankera 'Verige' u riječkom brodogradilištu '3.maj' ozlijeđena su četvorica radnika.


Radnici su stradali od udarnog vala koji je nastao kad je tanker zaronio u more, javlja RijekaDanas. Prema prvim informacijama, najvjerojatnije nema težih ozljeda budući da su liječnici utvrdili kako lomova nije bilo . Ustanovljene su samo posjekotine, a sumnja se i na mogućnost uganuća kod jednog radnika.

Vezani članci Porinuće polarnog kruzera u splitskom škveru - 3 Poseban brod: U Splitu porinut polarni kruzer vrijedan 50 milijuna eura Slika nije dostupna U Brodosplitu porinut tanker

Tanker je duljine 195 metara, širine 32, a namijenjen je prijevozu nafte, naftnih prerađevina i kemikalija. Nakon porinuća ovog broda položene su kobilice za gradnju još dvaju tankera i to jednog za Uljanik plovidbu a drugog za Tankersku plovidbu. Ta dva broda grade se uz potporu Vlade RH po pogramu gradnje brodova za hrvatske naručitelje u hrvatskim brodogradilištima.

Direktor Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić rekao je da ova kompanija izdvaja 200 milijuna američkih dolara za gradnju četiri broda u '3. maju', među kojima su danas porinuti, jedan ranije primopredan, tanker za kojeg je danas položena kobilica i još jedan koji će biti poslije sagrađen. Izrazio je zadovoljstvo kvalitetom brodova iz riječkog brodogradilišta rekavši da ta četiri broda sigurno nisu posljednji brodovi koje će pulska kompanija graditi ovdje.