Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stup spriječio veću tragediju

'Čekao sam da to riješimo na lijep način, dečki su skočili u pomoć i on je bacio bombu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam je osoba ranjeno, od čega tri teže, nakon što je 55-godišnjak sinoć bacio ručnu bombu pokraj terase kafića u zagrebačkom naselju Botinec. Jedna osoba još uvijek je kritično.

Krv i razbacana obuća dokaz su neshvatljivog događaja u zagrebačkom Botincu. 55-godišnji ratni veteran s bombom i sjekirom došao je pred kafić, svjedoči danas vlasnik. 'Vidio sam da u ruci nešto drži, ljudi su vikali bomba. U tom trenutku ja sam uspio nekako zgrabiti stolicu i malo sam se ipak obranio i čekao sam nekako situaciju, da to rješimo na nekakav lijep način. Ne ide, ne ide i onda su dečki skočili u pomoć, u tom trenutku je on bacio bombu', rekao je vlasnik kafića Mihael.

Pročitajte i ovo Njemačka policija, ilustracija Čeka ga teška kazna Prvotravanjska šala otišla predaleko: Svojim potezom izazvao je veliku policijsku akciju Slika nije dostupna Na terasu zagrebačkog kafića bačena eksplozivna naprava

A nakon što je grunula bomba, istrčali su svi susjedi. 'Čuo se prasak. Ja sam onda istrčao van i vidio sam da puno njih leži pa sam pomogao. Po podu su ležali, po travi, to je bilo ranjavanja u trbuh, u prsa, u noge, u prepone', rekao je očevidac Miro Herman. Jedan je stup zaštitio dio gostiju na terasi, inače bi posljedice bile još tragičnije.

>> Zagreb: Bacio bombu na terasu kafića, sedam ozlijeđenih

Očevid je trajao cijelu noć. Jedna osoba zbog zadobivenih rana na plućima još je u životnoj opasnosti. Lakše ozlijeđeni bombaš mirno je dočekao policiju. 'On se trenutno nalazi u službenim prostorijama na kriminalističkom obrađivanju. dakle provode se izvidi ispituju se sve okolnosti ovog događaja kriminalističko istraživanje je u tijeku', rekla je Marta Vrdoljak iz PUZ-a.

Bombašu prijeti optužba za pokušaj ubojstva, dovođenje u opasnost drugih osoba, ali i neovlašteno držanje opasnog oružja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene