Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velika zapljena u Čakovcu zabrinula je mnoge roditelje.


Čakovečka policija zaplijenila je više od 22.000 markica LSD-a koje su trebale završiti na ulici. Droga je pronađena kod 17-godišnjaka iz Pribislavca.

Vezani članci Ecstasy (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Velika zapljena droge u BiH: Pronađeno više od 7000 tableta ecstasyja i 10 kilograma speeda Kristijan Oršuš i Dean Posavec (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ovo je priča koja će vam zaista vratiti vjeru u ljude: "Pamtit ću ovog dječaka cijeli život... Davao mi je svoju jedinu isprošenu kunu, o Bože..."

Inače, markice LSD-a lako su dostupne maloljetnicima zbog velikih količina i relativno niske cijene od pedesetak kuna.

Istraživanje provedeno među 386 učenika drugih razreda srednjih međimurskih škola pokazalo je da je svaki četvrti mladić i svaka deseta djevojka probala neku od novih droga.

Otkrivamo kako se u Hrvatskoj čuva zaplijenjena droga vrijedna milijune

U PU međimurskoj napominju da posljednjih pet godina nisu imali zapljenu LSD-a, a ovo je i nova mješavina. Bijeli prah koji je mladić iz Pribislavca miješao s vodom i kapao na papirnate markice nema isti kemijski sastav kao i čisti LSD, no u Centru za forenzička ispitivanja 'Ivan Vučetić' u Zagrebu potvrđeno je da ima tog halucinogena, piše eMeđimurje.

Brojka od 22.000 markica doista je zabrinjavajuća uzmemo li obzir da je u cijeloj 2013. zaplijenjeno svega 470 komada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook