Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje je 25 ljudi izgubilo život danas u samoubilačkom napadu na sjeverozapadu Pakistana, objavila je državna televizija i čelnici.


Napad se dogodio na skupu mjesnih dužnosnika u selu Zarghon, pokraj gradića Darre Adama, izjavio je Shireen Khan, načelnih tamošnje sigurnosne službe.

Vezani članci Napad na djecu, ilustracija (Foto: AFP) 1 Napad na dječji vrtić: Muškarac nožem ubio dvoje djece i ozlijedio 16 osoba, među njima djeca i odgojiteljice Vuk u Gračacu Uznemirujući prizori u Gračacu: Netko je na znak objesio vuka, sve istražuje policija

Deseci osoba su ubijeni i ranjeni, rekao je u telefonskom razgovoru za novinsku agenciju France Presse, dodajući da je pronađena glava samoubojice.

Televizija javlja da je u napadu stradalo najmanje 25 ljudi.

U drugom samoubilačkom napadu, u petak u Mingori, na sjeverozapadu Pakistana, ubijeno je najmanje 38 osoba, a 80 je ranjeno.

Napad se dogodio na ukopu policajca u Mingori, kojemu je nazočio velik broj ljudi. Policajac je poginuo u napadu u dolini Swat, gdje se pakistanska vojska već mjesecima bori s islamistima.