Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Benkovac: Oštećeno šest obnovljenih srpskih kuća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U noći 29. na 30. rujna u mjestima Ceranje Donje i Donji Pristeg kod Benkovca nepoznati počinitelj oštetio je šest kuća obnovljenih u sklopu obnove ratom uništenih objetaka građana srpske nacionalnosti.

Objekti se nalaze na lokalnoj prometnici Pristeg - Donje Ceranje, a udaljenost od prvog do zadnjeg oštećenog objekta je oko 800 metara.

Pročitajte i ovo Rene Medvešek i Anja Perković radovi dobro napreduju Više od 4 godine od potresa obnova u centru Zagreba: "Negdje se tom tunelu nazire kraj pa nam je svima lakše" Ilustracija demografska obnova Hrvatska općina prodaje kuće za 30 centi: Ovo su uvjeti, a mogu se dobiti i dodatni bodovi

Na većini objekata su oštećene elektroinstalacije, sanitarije,
prozori i vrata.

Policija je jučer počela očevid koji se nastavlja i danas, priopćeno je iz PU zadarske.

Gajica posjetio oštećene kuće srpskih povratnika

Saborski zastupnik SDSS-a Ratko Gajica danas je razgledao oštećene kuće u vlasništvu srpskih povratnika, koji nisu živjeli u njima, u mjestima Ceranju Donjem i Donjem Pristegu kod Benkovca.

On je rekao da taj "događaj zabrinjava i jedan je u nizu sličnih".

"Na žalost, taj trend nije zaustavljen", rekao je Gajica i ocijenio
da je oštećenje tih kuća "ljudski sramotan i društveno štetan čin".

Šest obnovljenih kuća građana srpske nacionalnosti za sada je nepoznati počinitelj oštetio noću 29. na 30. rujna, a zadarska policija od nedjelje provodi očevid.

Benkovački gradonačelnik Branko Kutija ističe da je riječ o
divljačkom činu koji je za svaku osudu. Tako se ne rješavaju problemi, kazao je gradonačelnik Kutija, izrazivši nadu da će policija otkriti počinitelje.

Kutija je dodao da će popodne obići to područje, a jutros nije mogao jer je, kako je rekao, zauzet u prostorima gradske uprave u koje je, po njegovim riječima, noćas provaljeno te je razgovarao s policijskim djelatnicima koji su provodili očevid.

U Policijskoj upravi zadarskoj potvrđeno je da su dobili dojavu o provali u prostorije benkovačke gradske uprave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene