Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija austrijske policije

Njemačka: Hrvat osumnjičen da je bio mafijaški boss

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom akcije austrijske policije razbijanja lanca prostitucije u Münchenu među uhićenima je i 39-godišnji hrvatski državljanin Richard Steiner.

Austrijska policija je izvjestila da je uhićeno još  devet osoba osumnjičenih za prostituciju, pranje novca i reketarenje, piše Kleinezeitung. Policija je prije uhićenja osumnjičene pratila i prisluškivala te tako došla do informacija da je grupa planirala dva ubojstva. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Beč je pažljiviji Austrija donijela odluku koja se odnosi na sve građane, Italija promijenila uvjete za ulazak u zemlju Slika nije dostupna Nakon nekoliko sati Neočekivan rasplet drame na aerodromu u Beču: ''Stvorila se niotkuda u roza papučama''

Glasnogovornik bečkoga državnog odvjetništva Gerhard Jarosch potvrdio je austrijskoj agenciji da su preko blagdanskog vikenda provedene brojne premetačine i uhićeni članovi bande, popularno zvani ‘macani s prstena’, aludirajući na bečki ‘Guertel’, prstenastu ulicu oko središta grada duž koje su poredane javne kuće. Jarosch nije iznio pojedinosti, budući da je istraga u tijeku te da bi moglo biti još uhićenja.

APA javlja da je vođa bande Richard St., 37-godišnji Hrvat, uhićen u nedjelju u muenchenskoj zračnoj luci na povratku iz Dominikanske Republike. Uhićen je nakon višemjesečne istrage Saveznog ureda za kriminalistiku, a policijska operacija istodobno se provodila prekogranično: ukupno je uhićeno 12 članova bande, pri čemu jedan od pomagača i u Španjolskoj.

Većina uhićenih, među kojima i Dušan R. zvan ‘Rocky’, navodni vođa bande Richard St., već je prebačeno u pritvor bečkoga Zemaljskog suda. Glasnogovornik toga suda Christian Gneist objavio je da je za sedmoricu uhićenika već doneseno rješenje o zadržavanju u istražnom zatvoru. Neslužbeno se doznaje da je među uhićenim članovima bande i Dragan R. zvani Repić.

U Ministarstvu vajskih poslova i europskih integracija za Dnevnik.hr kazali su kako je konzularni odjel veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču provjerio informacije koje su se u vezi uhićenja hrvatskih državljana pojavile u medijim, ali da austrijska strana navode nije željela potvrditi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene