Očevid, ilustracija (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavić)
Očevid, ilustracija (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavić)

U mjestu Sveti Križ kod Zaboka došlo je do prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđena starija vozačica automobila, javlja policija.


U ponedjeljak oko 09:40 u mjestu Sveti Križ bb, na raskrižju državne ceste 205 i županijske ceste 2248, došlo je do prometne nesreće u kojoj je sudjelovala 76-godišnja vozačica za volanom automobila i autobus kojim je upravljao 59-godišnji vozač.

Vezani članci Prometna nesreća u Zagrebu (Screenshot: Google Maps) Teška prometna nesreća u Zagrebu: Djevojka (25) poginula u naletu automobila na pješačkom prijelazu Policijski očevid (Foto: Arhiva/Pixsell,Ivica Galovic) Teška prometna nesreća u Zagrebu: Pješakinja poginula u naletu automobila

Vozačica automobila dolaskom do raskrižja nije zaustavila svoj automobil ispred prometnog znaka "Obavezno zaustavljanje" već se uključila u promet, čime je oduzela prednost prolaska autobusu. Tom prilikom došlo je do udara autobusa u osobni automobil.

U prometnoj nesreći vozačica je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život te je zbrinuta u Općoj bonici Zabok. U navedenom autobusu prevozilo se 31 dijete vrtićke dobi, pri čemu nitko od djece nije zadobio tjelesne ozljede.

Vozač autobusa nije imao reakcije na alkohol a vozačici će se uzorak krvi izuzeti u bolnici radi utvrđivanja prisustva alkohola u krvi. Vozačica je zadržana na liječenju u OB Zabok.

Protiv nje policija podnosi prekršajni nalog.

Hrvatska dobiva četiri nova veteranska centra: Više od 500 branitelja moći će primiti potrebnu pomoć