Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ministar odgovorio kritičarima

Hrvatska dobiva četiri nova veteranska centra: Više od 500 branitelja moći će primiti potrebnu pomoć

Ministar branitelja Tomo Medved (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar branitelja Tomo Medved (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ministar branitelja Tomo Medved (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Hrvatska bi trebala dobiti četiri nova veteranska centra, i to u Daruvaru, Petrinji, Sinju i Šibeniku. Ministar branitelja Tomo Medved potpisao je s predstavnicima gradova sporazum o suradnji.

Više od 320 milijuna kuna za njihovu gradnju, ali i adaptaciju postojećih objekata, osigurano je iz EU fondova. Moći će primiti više od 500 branitelja. U njima su uz fizikalne i psihološke terapije zamišljeni razni sadržaji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ratni invalidi Doktor "liječio" mrtve ljude, a račune za to slao gradu: "Radilo se o osjetljivoj populaciji" Ivica Marušić, HVIDRA - 1 Rastu povlaštene mirovine HDZ razveselio branitelje, ali veterani imaju par zamjerki: ''Nismo baš sretni... Tko zna tko će od nas to dočekati''

Ministar branitelja, koji se i 24 godine nakon Domovinskog rata suočava sa zahtjevima kojima se traži priznavanje statusa ratnog vojnog invalida, odgovorio je kritičarima. ''A o tome zašto se hrvatski branitelji javljaju danas, odgovor tim kritičarima: javili su se oni i ranije, ali im je donesen zakon i nisu imali mogućnost ostvariti svoje temeljno pravo'', kazao je Medved.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene