Hrvatska bi trebala dobiti četiri nova veteranska centra, i to u Daruvaru, Petrinji, Sinju i Šibeniku. Ministar branitelja Tomo Medved potpisao je s predstavnicima gradova sporazum o suradnji.

Galerija


Više od 320 milijuna kuna za njihovu gradnju, ali i adaptaciju postojećih objekata, osigurano je iz EU fondova. Moći će primiti više od 500 branitelja. U njima su uz fizikalne i psihološke terapije zamišljeni razni sadržaji.

Vezani članci Tvrđava Imperial Prije 30 godina ispaljene su prve granate na Dubrovnik: Grad je odmah ostao bez struje i vode, sili JNA suprotstavilo se 750 slabo naoružanih branitelja Andrej Plenković Vlada će osigurati stopostotni iznos konstrukcijske obnove, premijer najavio i pomoć Zagrebu tešku 150 milijuna kuna: "Svatko treba raditi svoj posao"

Ministar branitelja, koji se i 24 godine nakon Domovinskog rata suočava sa zahtjevima kojima se traži priznavanje statusa ratnog vojnog invalida, odgovorio je kritičarima. ''A o tome zašto se hrvatski branitelji javljaju danas, odgovor tim kritičarima: javili su se oni i ranije, ali im je donesen zakon i nisu imali mogućnost ostvariti svoje temeljno pravo'', kazao je Medved.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju