Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozač se opirao uhićenju

Užasna nesreća kod Zadra: Automobilom naletio na trudnu pješakinju, bebi nije bilo spasa. Ozlijeđene još dvije osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belgijac (43) u nedjelju je u Petrčanima kod Zadra automobilom naletio na 36-godišnju trudnicu. Žena je teško ozlijeđena, a od posljedica prometne nesreće preminulo je nerođeno dijete. U nesreći su ozlijeđene još dvije osobe, od kojih jedno dijete.

Iz Opće bolnice Zadar stigla je tužna vijest. Od posljedica prometne nesreće koja se dogodila u nedjelju poslijepodne u Petrčanima preminulo je nerođeno dijete.

O detaljima nesreće izvijestila je zadarska policija, koja za izazivanje prometne sumnjiči 43-godišnjeg državljanina Belgije.

Automobilom je naletio na 36-godišnju trudnu pješakinju koja je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život. U nesreći je lakše ozlijeđeno i dvoje ljudi, 40-godišnja osoba i dvogodišnje dijete, koji su bili u parkiranom automobilu.

Nesreća se dogodila kada je vozač BMW-om belgijskih nacionalnih oznaka zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku skrenuo lijevo na parkiralište te izgubio nadzor nad vozilom. Udario je u pješakinju i parkirani osobni automobil marke Škoda.

Škoda je od udara odbačena na drugi parkirani automobil marke Volkswagen u kojemu su bili vozač i putnici i koji je zatim udario u treći parkirani automobil marke Ford.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još 10 ih je ozlijeđeno Stravična nesreća u Boliviji: Autobus sletio u provaliju, poginule najmanje 34 osobe

Nakon nesreće osumnjičeni je vozač uz uporabu sredstava prisile priveden u prostorije policije, a prilikom uhićenja oštetio je službeno vozilo. Policija ga je testirala na alkohol i opojne droge.

Zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom 43-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 43-godišnjeg belgijskog državljanina, a sutkinja istrage zadarskog Županijskog suda prihvatila je prijedlog državnog odvjetništva i odredila mu istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene