Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inscenirao smrt?

Austrijanac koji je nestao kod Zadra, pronađen u zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se vjerovalo da je 67-godišnji austrijski državljanin nestao u zadarskom kanalu, nakon što se u more bacio s trajekta, otkrilo se kako je on živ i zdrav te da se nalazi u austrijskom zatvoru.

Helmut Breit nestao je još 25. rujna, no pretpostavlja se kako je svoju smrt namjerno inscenirao, kako bi izbjegao zatvorsku kaznu. Austrijanac se oko 23.30 sati, navedenog datuma, ukrcao na trajekt u Preku te se samo nakon 15 minuta od isplovljavanja bacio u more.

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Drama u Dalmaciji Otkriveno zašto se zapalio trajekt u Biogradu: Vatrogasci su se satima borili s vatrom Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost

Za njim su danima tragale Lučka kapetanija Zadar, pomorske policije te helikopter obalne straže. Sve što je pronađeno jest ruksak s dokumentima na trajektu te potvrde hotela u Sukošanu, gdje je Breit tada odsjeo. kako potraga za njegovim tijelom nije davala rezultate, potraga je nakon nekoliko dana za njim obustavljena.

Policija i službeno obaviještena

Policijska uprava zadarska izvijestila je jutros da je primila službeni dopis Interpola u kojemu je obaviještena da je 10. ožujka ove godine u Austriji pronađen austrijski državljanin (1942.) za kojim je 24. rujna prošle godine organizirana potraga, nakon što je navodno skočio u more s trajekta, koji je prometovao na liniji Zadar - Preko. Nakon pronalaska, austrijski državljanin je odveden u zatvor pri Zemaljskom sudu u Austriji, gdje se protiv njega vodi kazneni postupak.

Zadarska policija utvrđuje okolnosti njegova tadašnjega nestanka i napuštanja Republike Hrvatske, stoji u izvješću Policijske uprave zadarske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene