Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Arsenal oružja skrivali u zamrzivaču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je obiteljskoj kući u Strizivojni kod Đakova pronašla veću količinu oružja i streljiva koje su supružnici iz te kuće držali u škrinji za duboko zamrzavanje.

Zaplijenjene su dvije automatske puške M 70, po jedna poluautomatska puška, puška s glatkim cijevima, puška ručne izrade, te dvije cijevi ručne izrade nepoznatog kalibra. Također su zaplijenjena dva nastavka za tromblon, 10 okvira za automatske puške, dva spremnika za automatske puške te meci raznih kalibara.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini Nema ljudi Uskoro će dvije godine, a Ukrajina je u sve većim problemima: "Mnogo je poginulih, ranjenih ili bolesnih, nema ih tko zamijeniti" Ilustracija U novogodišnjoj noći Metak probio roletu i zid stana u Zagrebu, kriminalističko istraživanje u tijeku

Pomoćnik načelnika đakovačke policijske postaje Tomislav Skrletović i glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske Edita Roterbauer rekli su da je sve pronađeno oružje oduzeto kao i ono za koje je 49-godišnjak posjedovao uz dozvolu za držanje i nošenje oružja, a riječ je o dva pištolja i tri lovačke puške.

Nad 49-godišnjakom nije provedena kriminalistička obrada jer je trenutno izvan granica Hrvatske, no jest nad njegovom suprugom zbog prikrivanja tog kaznenog djela zbog čega joj slijedi kaznena prijava.

Skrletović je ocijenio kako je jučerašnja zapljena oružja jedna od najvećih u ovoj godini na đakovačkom području.

Roterbauer je uputila još jedan javni poziv na dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja, kao i minsko-eksplozivnih sredstava i to bez ikakvih sankcija - bez kaznene ili prekršajne odgovornosti, kao i bez vremenskog ograničenja.

Građanin koji se odluči na takvu predaju može ju dogovoriti s
policijskim službenicima pozivom na broj 92, koji će k njemu doći u civilu, s civilnim vozilom, i može računati na potpunu diskreciju i anonimnost, rekla je danas u Đakovu Roterbauer koja je za 15. prosinca u Osijeku najavila MUP-ovu akciju "Manje oružja, manje tragedija" .

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene