Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paravinja poriče sve optužbe

Ana Bilić: Ovaj proces nema smisla dok ne znamo gdje je Antonia

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik obitelji Bilić traži da sudac ispita i obitelj Dragana Paravinje.

Na Županijskom sudu u Šibeniku ispitana su tri svjedoka koji su se 7. lipnja oko deset sati nalazili u Drnišu na križanju puteva u neposrednoj blizini Čikolskog mosta gdje je bila i Antonija Bilić kojoj se od tada gubi svaku trag. Svjedoci su iskazali sve okolnosti toga dana, a svjedoka koji je opravdao dolazak ispitat će se u petak 12. kolovoza. Ovo je dio priopćenja koje je novinarima podijeljeno, a koje je nakon ispitivanja u kaznenom predmetu protiv Dragana Paravinje, osumnjičenog za teško ubojstvo i pokušaj silovanja, potpisao istražni sudac Igor Ninić.

Pročitajte i ovo I dalje traje potraga za Dankom bilo je zlostavljanja Tužiteljstvo se oglasilo o smrti Dalibora Dragijevića: Bio je osumnjičen da je s bratom sakrio tijelo malene Danke Dalibor Dragijević brojni propusti Oglasila se majka ubojice male Danke: "Ne sumnjam da će se čuti tko mi je ubio sina, iz Bora su"

Nakon svjedočenja i izlaska odvjetnika, novinarima se obratila Ana Bilić, sestra nestale Antonije.

'Ovaj sudski proces, dok se ne utvrdi potpuna istina i potpuna sudbina moje sestre, nema smisla. Ovaj proces mora završiti sa saznanjem što se dogodilo mojoj sestri Antoniji. Dok se to ne dogodi, mi ne odustajemo i samo idemo naprijed. Tražimo potpuni tahograf i svu dokumentaciju koju je dosad prikupila hrvatska policija, te da se dostavi sudu u Šibeniku. Dok se to ne dogodi, ovo ništa nije pravovaljano. Radimo na proširenju istrage i nećemo odustati dok se ne utvrdi prava istina o mojoj sestri', rekla je Ana Bilić.

Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Bilić, rekao nam je da očekuje skori završetak istrage budući je od 16 ispitano 10 svjedoka. Dodao je da će uskoro prezentirati nove dokaze Državnom odvjetništvu, i da će se vjerojatno zatražiti novo ispitivanje D. Paravinje. Kaže da nema prigovora na rad suda i odvjetništva, ali da imaju prigovor na predistražni postupak jer postoji relativno malo materijalnih dokaza. Također, kazao je da su se konkretnije trebale utvrdit okolnosti i da se kamion morao ranije identificirati. Odvjetnik Ljubičić najavio je kako će uskoro izdati zahtjev za novo ispitivanje i kako će imati nove dokaze.

Paravinja ostaje pri iskazu, poriče sve optužbe

'Mi bi bili zadovoljniji da obitelj D. Paravinje ispita sudac istrage jer bi to bilo kvalitetnije za postupak. Mi nemamo ništa protiv toga da se istraga dopuni u slučaju novinarke iz Srbije, no to ne može utjecati na tijek postupka u Šibeniku', rekao je V. Ljubičić i potvrdio da su u Zagrebu ispitani vozač koji je navodno preuzeo kamion od Paravinje, kao i vlasnik tvrtke za koju je Paravinje radio.

Odvjetnik D. Paravinje Branko Baica rekao je kako je posjetio Paravinju u pritvoru, i da Paravinja nema nikakvih prigovora na odnos prema njemu u šibenskom zatvoru u kojem, kako nam je rečeno, nije sam u ćeliji.

Na upit je li Paravinja ponovno mijenjao iskaz, Baica je rekao da za njega postoji samo jedan iskaz i to onaj istražnom sudcu u kojem je opovrgnuo optužbe.

Po pitanju proširenja zahtjeva na slučaj ubijene novinarke, rekao je da iz Srbije nije stigao zahtjev i da će o tome, ako stigne, odlučiti sudac istrage. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene