Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Zagrebu se završavaju posljednje pripreme za sutrašnji dolazak američkog predsjednika Georgea Busha. I cijeli će grad, barem onaj dio pored kojeg će prolaziti Bush, morati izgledati besprijekorno.


Cijelim putem slavnog predsjednika pratit će izvješene i hrvatske i američke zastavice, a vi koji živite u zoni Busheva prolaska ta ćete dva dana smeće morati odlagati unutar svoje zgrade jer će se svi kontejneri za smeće ukloniti s ceste.

Vezani članci Slika nije dostupna Prvi zahtjev Ustavnom sudu zbog parkiranja na Gornjem gradu Slika nije dostupna Zagreb čisti Gornji grad od automobila

Posebno uređenje dobit će Gornji grad, gdje će Bush provesti većinu svoga posjeta Zagrebu, pa će se tako i obratiti građanima Hrvatske s Markova trga. Dočekat će ga i šareni glazbeni program, a one koji požele doći na Bushevo obraćanje, dočekat će nove zabrane. Zabranjeno je donošenje hrane i pića, kišobrana, pirotehničkih sredstava, upaljača, šibica i sl.

Policija je raspoređena po cijelom gradu, a posebno osiguranje biti će oko hotela Westin, gdje će Bush prespavati u luksuznom predsjedničkom apartmanu na 180 četvornih metara.

A dok će njezin suprug razgovarati sa čelnicima naše države, prva dama SAD prvu će večer provesti u društvu Milke Mesić, naše prve dame, a u subotu društvo će joj praviti Mirjana Sanader.

Više pogledajte u video prilogu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju