Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mlada nada

Naš matematičar najbolji na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Domagoj Ćevid, mladić je koji je na matematičkoj olimpijadi točno riješio 94 posto testa što je izniman rezultat i to u vrlo oštroj konkurenciji

No to je samo najsjajnija od brojnih medalja koje je osvajao iz matematike, informatike, kemije.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

Domagoj je proglašen najboljim učenikom i najboljim matematičarom pete gimnazije. Izvrsnost će nastaviti razvijati na Cambridgeu, sveučilištu koje je dalo 88 nobelovaca.

'Recimo da sam ljubav prema matematici razvio još od djetinjstva kada sam u četvrtom razredu riješavao različite mozgalice i zagonetke ', rekao je Domagoj.

Četiri i pol sata riješavao je složene zadatke. Pripreme su bile jednako zahtjevne, ali trud se isplatio

'Slušate o tim nekakvim velikim olimpijcima kako osvajaju razne medalje i onda kad osvojite zlato, a znate da nitko prije vas nije osvojio zlato naravno da osjećate da ste postigli nešto', ponosno je izjavio Domagoj.

>> Domagoju je tek 18, a ima iskustvo 70-godišnjaka!

'Napravio je nešto što nitko do sad nije napravio i vjerojatno će još dugo trebati da netko to ponovi. On je kompleksna, zrela prava osoba u ovom trenutku s toliko godina koliko ima. Mislim i da je puno zreliji od svoje generacije, jer da nije ne bi imao taj iskorak', tvrdi ravnatelj V. gimnazije, Petar Mladinić.

Želja mladog Domagoja je ostati u intelektualnim vodama i svojim trudom doprinjeti čovječanstvu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene