Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretvorila gnjavažu u pozitivnu stvar

Majčinstvo ju je učinilo uspješnom poduzetnicom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dijete koje voli da ga se nosi vjerojatno nije san svake mame, no kod jedne posebne mame upravo je to probudilo poduzetnički duh.

Pročitajte i ovo Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas" Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta

U ozbiljan posao s nosiljkama za bebe krenula je prije šest godina, a danas sa 29 godina vodeća je u tom poslu. U nedostatku nosiljke koja bi joj olakšala život Josipa Dolenec Brkić, dizajnirala je i sašila svoju prvu nosiljku- sling maramu kakvu od davnina koriste žene u Africi i Aziji. Glas o komadima prekrasne šarene tkanine koji olakšavaju život roditeljima polako se širio.

>> VIDEO: Upoznajte hrvatskog Zuckerberga

Josipa je tako nošenje djece u Hrvatskoj učinila popularnim, a danas se u njezinim maramama nose bebe i u dalekoj Australiji. Ovu uspješnu poduzetničku priču potaknuo je Josipin sin.

'Problem je bio taj što u to vrijeme, kad je on bio beba, nije bilo nosiljke koje su meni osobno odgovarale', rekla je Josipa. Baš kao Baltazar, Josipa je mislila i mislila, a diplomiranoj tekstilki i dizajnerici nije dugo trebalo. Dizajnirala je i sašila svoju prvu nosiljku, pa nekoliko za prijateljice i onda je krenulo.

'Na kraju je došlo do toga da su me na telefon počele zvati osobe za koje ja ne znam tko su, nego me preporučila čak ne prijateljica, nego od prijateljice prijateljica', rekla je Josipa.

Šareni svijet nosiljki

Problem je bio taj što u to vrijeme, kad je on bio beba, nije bilo nosiljke koje su meni osobno odgovarale, ispričala je Josipa kako je krenula ideja o maramama Uzorci tkanine, skice, dizajn-šareni svijet nosiljki u kakvima žene u Africi i Aziji oduvijek nose svoju djecu kako bi mogle raditi svakodnevne poslove od tada su dio njezinog života. Biti sam svoj gazda nije lako, posao je to bez radnog vremena, ali kad se radi sa srcem ništa nije teško.

>> Pixiekid.hr

'Kad se prošećeš i vidiš mamu kako nosi nosiljku koju si ti dizajnirao, koju su tvoje ruke napravile, koja je hrvatski proizvod i kako ona sa svojom bebom uživa i šeće se po špici, ili na placu nosi svoje vrećice, tu je doživljaj najjači, doživljaj je takav da se baš kao malo dijete razveseliš.

Materijal uvozi iz Indije i Kine

Sa svojim osmijehom i filozofijom uspjela je promijeniti našu kulturu u kojoj se nošenje djece smatra gnjavažom, u nešto pozitivno. Muči je samo što velik dio naše tekstilne industrije propada, a ona mora materijal uvoziti iz Indije i Kine.

'Kao tekstilcu to mi je jako, jako teško gledati, jer mislim da bi mi to mogli jako dobro napraviti i da to bude 100 posto hrvatski proizvod, a ne da mi moramo naručivati nešto izvana i onda uklapati, jer mislim da potencijala imamo svi', rekla je Josipa.

Kriza je ne dira, narudžbe stižu od svuda. U njezinim maramama nose se djeca u svim okolnim zemljama, Skandinaviji pa čak i Australiji. Bez lažne skromnosti, kaže, plan nam je osvojiti Europu. Ne sumnjamo, i to će joj uspjeti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene