Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagradna medalja

Baltazar se vratio u grad: Najpoznatiji hrvatski znanstvenik iz mašte mogao bi i u ruke vašeg školarca

PR
PR
Odmaranju na ljetnim praznicima došao je kraj i školske klupe napunile su se pametnim glavicama. Razmišljaju, razmišljaju i razmišljaju, dok se ne dosjete... kako riješiti zadatke koje im zadaju nastavnici. Baš kao što je profesor Baltazar razmišljao i rješavao izazove s kojima se susretao i on i njegovi sugrađani koji bi od njega tražili pomoć u vidu nekog novog kreativnog izuma.

Nikad više odlikaša i nikad manje ponavljača nije bilo u hrvatskim školama. Pri samom smo europskom vrhu kada su ostanci u osnovnoškolskom obrazovanju u pitanju. Svega tri posto hrvatskih učenika napušta osnovno obrazovanje prije nego ga uspije završiti, dok je prosjek EU oko 10 posto, podaci su europskog statističkog ureda Eurostat.

Pročitajte i ovo Profesor Baltazar Radionica Družili smo se s profesorom Baltazarom i veselili s onima koji su osvajali nagrade Profesor Baltazar se vraća! Zabavni program za klince Profesor Baltazar se vraća! Zabavite se u iščekivanju simpatičnog znanstvenika

Slično je i kod srednjoškolaca.
Gledajući brojke, zaista se možemo pohvaliti novim generacijama sve mudrijih glavica. Ne treba zanemariti ni brojne medalje koje osvajaju na mnogim svjetskim natjecanjima zahvaljujući svom znanju i kreativnosti u rješavanju zadataka. Od nedavno nam je svima dostupan i detaljniji pregled uspjeha naših učenika po školama, u sustavu Ministarstva obrazovanja eRudnik, prema kojem je prosjek ocjena hrvatskih učenika čak 4,27.

Nerijetko su i sami sudionici kreativnih izuma iz vlastite mašte koji možda jednog dana budu i sastavni dio kakvog startupa. Zasigurno će neki od njih za koju godinu izumiti neke praktične strojeve za olakšavanje svakodnevnog nam života, baš poput onih iz laboratorija poznatog lika iz crtića - profesora Baltazara.

PR PR

Uzor mnogih generacija u tome je upravo taj najpoznatiji hrvatski znanstvenik iz mašte, simbol izvrsnosti i tolerancije. Dobro je znan je i mlađim generacijama, a od nedavno je u našem društvu dobio još jedno mjesto – Hrvatski novčarski zavod, državna kovnica novca, izradio je medalje Profesor Baltazar od srebra i niklene bronce.

Vrijednost otkova od plemenitih metala, kao što je srebrna Baltazarova medalja, konstantno raste. Dobar je to razlog da se nađe u rukama nekog kreativnog učenika.

Medalja Profesor Baltazar mogla bi i u ruke vašeg školarca. Nagradite ih za dobar uspjeh ili zalaganje u školi i poklonite im medalju Profesor Baltazar od srebra i niklene bronce. Sjajni novčić možete kupiti na stranici Hrvatskog novčarskog saveza ili u poslovnici Hrvatske pošte u Jurišićevoj 13.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene