Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavljen u RH

VIDEO: Predstavljen hrvatski XD Concept

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
XD Concept, prvih hrvatski automobil na elektromotor predstavljen je domaćoj javnosti.

Ovaj prototip nedavno je dobio pohvale renomiranih stručnjaka na najvećem svjetskom auto sajmu u Ženevi. Njegovi tvorci iz zagrebačke tvrtke DOK-ING planiraju i serijsku proizvodnju tako da se ovaj gradski mališan na cestama očekuje već krajem godine. Cijena će mu biti oko 20-tak tisuća eura, a domet baterija do 250 kilometara. U Dok-ingu planiraju ozbiljniju proizvodnju koju bi nastavili u Hrvatskoj, no za to su im potrebna ulaganja.

Pročitajte i ovo Restart koalicija u Osijeku - 1 Četvrta izborna jedinica Hajduković na predstavljanju liste poručio: "Potpuno je nevažno jeste li straight, gay, bi, ono što je jedino važno je da ste čovjek" Parlamentarni izbori 2020. pet minuta Raspored predstavljanja kandidata za izbor zastupnika u Hrvatski sabor 2020. godine

>> Nezaobilazni XD na sajmu u Ženevi

>> Prvi hrvatski automobil u Ženevi 'pobrao' pohvale

'Iznaći ćemo sredstva za proizvodnju ovih vozila. Ali trebat ćemo i pomoć od Vlade da se to regulira sa posebnim nekim uredbama, način registracije takvih vozila, ne znam nekakvi poticaji jer je to ekološki prihvatljiv način prijevoza,' rekao je tvorac XD Concepta Vjekoslav Majetić. 'Problem današnjih gradova uvelike je utjecao na formu ovog automobila. Mi smo željeli napraviti automobil koji bi se dopao širokoj masi,' izjavio je dizajner XD Concepta, Igor Jurić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene