Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čista objest

VIDEO Nećete vjerovati zašto je ovaj kupac razbio svoj tek pristigli Tesla Model S

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Taština je bila razlog da jedan čovjek napravi glupost bez presedana, zbog koje će svakako ostati neslavno zapamćen.

Do sada je zabilježeno nekoliko slučajeva da bogati vlasnici demoliraju vlastiti skupocjeni automobil, zbog toga što su nezadovoljni kvalitetom vozila ili servisnim uslugama. Vlasnik Teslinog Modela S iz Kine, koji je iz prosvjeda razbio vjetrobransko staklo na svom automobilu tek što ga je preuzeo od prodavača, imao je drugačiji motiv.

Nakon što je jedva čekao da mu Tesla Motors isporuči novi Model S i nakon što je za njega izdvojio oko 127.000 eura, pomislili biste da jedva čeka sjesti u njega i početi uživati u vožnji. Ipak, on je zapravo htio izraziti svoj bijes i ljutnju prema američkom proizvođaču te je jedva čekao to učiniti na toliko iščekivanom vlastitom primjerku Modela S, prenosi B92.

Nafta protiv struje: Tesla izazvao Corvette Stingray na utrku ubrzanja

Yu Xinquan, koji je razbio vjetrobran na vozilu po preuzimanju iz prodajnog salona u Pekingu, tvrdi da je to učinio iz prosvjeda jer ga je razljutila arogancija Tesla Motorsa. Xinquan predvodi grupu nezadovoljnih kupaca Modela S u Kini, koji su ogorčeni zbog kašnjenja isporuke svojih automobila.

On je očekivao da će mu Tesla Motors u roku od šest tjedana isporučiti vozilo, kao što su obećali početkom travnja, no da to nisu učinili. On je još u listopadu 2013. uplatio prvih 30.000 eura kao polog za kupovinu automobila, s nadom da će biti jedan od prvih vlasnika Modela S u Kini.

Ispostavilo se da za kupce u Kini koji nisu iz Pekinga i Šangaja, ne važi pravilo "tko prvi plati, prvi i dobije auto". Tesla Motors objasnio je da prilikom isporuke prioritet imaju oni kupci koji žive u regijama gdje već postoji servisna mreža i punjači baterija.

Iako nije postao prvi vlasnik tog prekrasnog električnog automobila u Kini, Yu Xinquan će ostati zapamćen kao prvi koji ga je uništio zbog taštinskih razloga. Šteta automobila, doista šteta.

Hrvatskim cestama zuji prvi Model S

S druge strane, prije par dana u Hrvatsku je stigao prvi Teslin Model S, kojeg je kupio jedan domaći poduzetnik. Svoje oduševljenje podijelio je putem Facebooka tijekom vožnje do Lijepe naše i za razliku od navedenog Kineza, on je svojim Modelom S oduševljen, bez obzira na to što ga je prvi doveo u Hrvatsku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene