Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nafta protiv struje: Tesla izazvao Corvette Stingray na utrku ubrzanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što mislite, koji bi automobil pobijedio na utrci ubrzanja na 400 metara, Chevrolet Corvette Stingray ili Tesla Model S?

Ekipa koja stoji iza ovog zanimljivog eksperimenta su dečki iz Drag Timesa a da bi utrka bila maksimalno fer, odabrali su najsnažniju verziju svakog automobila koja je trenutno dostupna u prodaji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

Ova dva modela dolaze iz posve različitih svijetova i zapravo ne dijele gotovo ništa zajedničko. Što se tiče performansi, po brojkama su ova dva automobila puno sličnija nego što bi mislili ali do sada nitko nije pokušao vidjeti što bi se dogodilo da se doista okušaju u dvoboju na pravoj trkaćoj stazi. Do sada.

Tesla Model S je električna nekonvencionalna limuzina iz Kalifornije koja ima mjesta za petero ljudi i hrani se strujom dok je novi Corvette Stingray performansna verzija najnovije generacije sportskog uzdanika iz Michigana i ima mjesta za dva suputnika i, vjerovali ili ne, guta benzin kao što bi netko tamanio m&m bombone.

Utrka ubrzanja godine - Bugatti Veyron vs. Koenigsegg Agera R

Tesla Mmodel S ima 416 KS koje dostavlja elektromotor dok Corvette Stingray pod poklopcem ima žedan 6.2-litreni V8 motor koji dostavlja 460 KS uz opcionalni performansni ispušni sustav. Međutim, ono što je još važnije na utrci ubrzanja od ukupne snage jest okretni moment a Tesla Model S u ovom je aspektu u prednosti obzirom da njegov elektromotor dostavlja svih 600 Nm okretnog momenta na raspolaganju od prvog trenutka čim pritisnete papučicu gasa dok Corvettin motor svojih 624 Nm maksimalnog okretnog momenta razvija tek od 4.600 o/min.

Sudeći prema ovim svim podacima, teško je predvidjeti tko bi mogao izaći kao pobjednik pa predlažemo da pogledate video prilog, možda ćete se i iznenaditi!
 

Tesla model S
Agregat: elektromotor
Snaga: 416 KS
Masa: 2108 kg
Mjenjač: 1-brzinski
Ubrzanje 0-100 km/h: 4,6 sekundi
Maksimalna brzina: 209 km/h


Chevrolet Corvette Stingray
Agregat: 6.2 litreni V8
Snaga: 460 KS
Masa: cca. 1495 kg
Mjenjač: manualni 6-bzinski
Ubrzanje 0-100 km/h: 4,0 sekunde
Maksimalna brzina: 310 km/h
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene