Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prilagođena, ali ne dovoljno

VIDEO: Chevrolet Epica promašila europske dizajnerske ukuse

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spomenemo li Chevrolet, mnogi će odmah pomisliti na povoljne gradske zvrkove, poput Sparka ili Avea.

Tu je i Cruze, trenutno najbolji proizvod korejsko-američke kompanije, no rijetki će se sjetiti i Epice. Riječ je o velikoj limuzini koju ovaj puta testiramo s dizelskim motorom i automatskim mjenjačem. Dizajn je, očekivano, prilagođen ukusu europskog kupca. Nažalost, samo prilagođen, no ne i pogođen. Još je to uvijek suviše daleko od atraktivnih europskih i japanskih limuzina, ili pak prilično dobro dizajniranog kućnog modela Cruzea. Kod Epice se, nažalost, još uvijek osjeti onaj stari utjecaj korejskog dizajna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi motori [VIDEO] Chevrolet predstavio novi Camaro Slika nije dostupna Temeljito unaprjeđenje Chevrolet najavio pogonski sklop novog Volta

S 4.8 metara ukupne duljine Epica, razumljivo, nosi epitet prostrane limuzine. Što se tiče uređenja, i ovdje Koreanac prilično zaostaje za konkurencijom. Obilje tvrde plastike, predimenzionirani volan, siromašni instrumenti, za one koji su navikli na srednju klasu, ovo bi moglo biti razočaranje. Kod onih, pak, koji od limuzine prvenstveno traže prostranost, kabina Epice dobiva prolaznu ocjenu.

Poprilično troma

Dizelaš sa svojih 150 konja je prilično dobar, no ne i mjenjač. Automatik radi prilično sporo i prilično je žedan. Testni je prosjek premašivao 8,5 litara, te smo uvjereni kako bi s manualnim mjenjačem stvar izgledala puno bolje. Sigurno i litru štedljivije. Performanse su zadovoljavajuće, dok bi poboljšanja tražili i po pitanju agilnosti, upravljivosti, odnosno boljih reakcija. Epica se ponaša prilično tromo, s naglašenim naginjanjem u zavojima. Ljuljanje karoserije najviše će kritizirati putnici na stražnjoj klupi.

Epica, dakle, nije bez mana, no sve to u Chevroletu pokušavaju nadomjestiti cijenom. Ovako opremljen model, s automatskom klimom, tempomatom, kožnim, električno namjestivim sjedalima, navigacijom i još brdom sitnica, stajat će vas 171 tisuću kuna. Puno auta za malo novca, iako, ruku na srce, ni ovako nije po svačijem ukusu.

Emisiju Automotiv pratite nedjeljom ujutro na programu Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene