Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvo Kina, a onda Europa

[VIDEO] Borgward BX7 - Nove pojedinosti i video zapis

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borgward je na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu predstavio svoj prvi SUV te svoj prvi model nakon pedeset godina izbivanja s automobilske scene. Riječ je o modelu BX7, o kojem smo vas u više navrata izvještavali, a sada su pristigle nove informacije te dva priložena video zapisa.

 

Kada bi sudili samo prema dizajnu zaključili bi kako se BX7 temelji na nekom već postojećem njemačkom SUV-u, no činjenica je kako je ovo u potpunosti novi automobil kojega je Borgward razvio s roditeljskim mu Foton Motorom iz Kine, gdje će se BX7 i proizvoditi.

Ovaj automobile j dugačak 4,7 m, a kupcima će, preklapanjem drugog i trećeg reda sjedala, ponuditi najveću zapreminu prtljažnika od 1344 l. Unutar putničke kabine se dakle može smjestiti do sedam osoba, a dojam je kako se radi o kvalitetno osmišljenom i izrađenom interijeru s kvalitetnim materijalima i zadovoljavajuće bogatom opremom, a posebno se ističe središnji infotainment zaslon veličine 12,3-inča.

Ovaj automobil pokreće 2,0-litreni turbobenzinski motor snage 165 kW, odnosno 224 KS te najvećeg okretnog momenta od 300 Nm. Ova se snaga i moment na podlogu prenose putem automatskog mjenjača s dvije spojke i pogona na sva četiri kotača. Ovaj će model do 100 km/h ubrzavati za nešto manje od 10 s, a najveća će mu brzina iznositi oko 200 km/h.

U ponudi će se naći i hibridna izvedba s istim benzincem, no kombinirane snage od oko 400 KS te električne autonomije od oko 55 km.

Borgward će se proizvoditi u Kini te će prvotno stići na tamošnje tržište, no kasnije je planiran i dolazak u Europu.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene