BMW je na upravo održanom Pebble Beach Concours d’Eleganceu predstavio konceptni M4 GTS koji je prema svemu sudeći poslužio kao izravna najava za skorašnji produkcijski model.


 

Studijski automobil je imao Frozen Dark sivu metalik boju s Acid narančastim detaljima, poklopac motora je izrađen od plastike ojačane ugljičnim vlaknima, a tu su i pojedini elementi novog aero paketa izrađeni od ugljičnih vlakana poput prednjeg splitera, stražnjeg krila i sl. Priču o vanjskom dizajn zaokružuju OLED stražnja svjetla te 19 i 20-colni lakometalni kotači.

Vezani članci Slika nije dostupna Predstavljen BMW 3.0 CLS Hommage R Slika nije dostupna BMW 216d i 218d - Ključ u ruke

Nadalje, u ovaj je automobil ugrađen 3,0-litreni TwinPower Turbo 6-cilindrični benzinski motor opremljen sustavom ubrizgavanja vode. Točnije, voda se ubrizgava u usisnu granu gdje isparuje i značajno hladi zrak. Kao posljedica toga, temperatura u komori izgaranja je niža, a povećava se i otpornost motora na detonativno izgaranje zahvaljujući čemu je moguće iskoristiti viši pritisak prednabijanja i ranije ubrizgavanje.

Također, konceptni M4 GTS je opremljen glavnim hladnjakom te pomoćnima namijenjenim krugu visoke i niske temperature, prijenosu i trubopunjaču. Također, potonji je opremljen i međuhladnjakom s električnom pumpom rashladne tekućine.

Za sada nema drugih detaljnijih informacija o ovom automobilu, no očekuje se kako će producijska izvedba razvijati snagu od oko 500 KS te kako će do serijske proizvodnje stići mnoga tehnička rješenja s ovog koncepta uključujući sustav ubrizgavanja vode, OLED stražnja svjetla i sl. Uz 70-ak KS više, produkcijska izvedba ove studije bi trebala biti i stotinjak kilograma lakša što će se svakako osjetiti na performansama i agilnosti vozila.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.