Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Red Bull Racing RB8

Sebastian Vettel isprobao limitirani Megane R.S.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već drugu godinu za redom Renault Megane R.S. biti će dostupan u posebnom izdanju u suradnji s Red Bull Racingom kao atraktivno limitirano izdanje prepuno naprednih tehnologija.

Ekskluzivan izgled rezultat je zajedničkog rada dizajnerskih timova Renaulta i Red Bull Racinga. Dizajneri su se ove godine odlučili na boje bliskije Infiniti Red Bull Racing bolidu te su stvorili ekskluzivnu Crepuscule Blue boju karoserije inspiriranu upravo poznatim bojama trkaćeg tima Formule 1 dok se na bokovima nalaze Red Bull Racing grafike dok stražnji kraj također ukrašavaju suptilni detalji koji otkrivaju limitiranu prirodu automobila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

Iako prava sportska beštija, Megane R.S. RB8 izgleda izuzetno elegantno zahvaljujući i detaljima u platinum sivoj boji na karoseriji (F1 spojler, ručice vrata, kučišta retrovizora i stražnji lip spojler) koji se vrlo skladno uklapaju u upečatljivu i duboku Crepuscule Blue boju karoserije. Tu je i monokromatski ukras na stražnjim bočnim prozorima u čast osvajanja titule konstruktora za 2012. koju Red Bull Racing samouvjereno odnosi već par godina za redom.

U unutrašnjosti novog limitiranog izdanja nalazi se mnoštvo ekskluzivnih elemenata uključujući Red Bull Racing oznake na numeriranim aluminijskim pragovima i tepisima. Isti logo pojavljuje se na naslonjačima za glavu Recaro sportskih sjedala koja su presvučena u nove presvlake u kombinaciji kože i tkanine.

Hoće li i ovaj Megane srušiti koji rekord, možda se pitate. Megane R.S. Red Bull Racing RB8 na svojim ekskluzivnim 19-inčnim crnim naplatcima nosi iste Bridgestone gume koje su Megane Trophy modelu pomogle da postavi novi rekord na Nurburgringu. I sam Sebastian Vettel potvrdio je da se ovaj Megane fenomenalno ponaša na cesti te da je zbog ovih sitnih izmjena osjećaj u vožnji još bolji.

Limitirano izdanje prvo će biti opremljeno novim elementom u ponudi s Megane R.S. modelima, R-Link multimedijskim tabletom na komandnoj ploči. Sa šest funkcija R-Link sustava (navigacija, telefon, multimedija, podaci o vozilu, podaci o sustavima vozila i R-Link Store katalog aplikacija) upravlja se preko ekrana na dodir dok je moguće upravljati sustavom i glasovnim komandama kao i joystickom na središnjem grebenu.

►►►   Renault Clio u RS izvedbi sa 200 KS

Uz R-Link, Megane R.S. modeli pa tako i premijerno Megane R.S. Red Bull Racing RB8, doći će opremljeni i s drugom generacijom R.S. Monitora koji fanovi sportske vožnje posebno cijene. Vlasnici više neće morati birati da li na ekranu žele prikaz navigacijskih podataka ili telemetrije zahvaljujući TomTom Live navigacijskom sustavu koji je ugrađen u R-Link sustav.

Druga generacija R.S. Monitora donosi neke novitete poput novog, lakšeg za korištenje i intuitivnog sučelja kojime se koristi preko R-Linkovog 7-inčnog ekrana u boji. S novim limitiranim izdanjem, Megane R.S. Red Bull Racing RB8 modelom, R.S. Monitor nuditi će posebnu Red Bull Racing početnu stranicu. Određene informacije prikazivati će se u 3D obliku dok će se podaci moći spremati na USB uz uobičajen pristup podatcima u stvarnom vremenu o vremenu ubrzanja od 0-100 km/h, GG dijagramu i slično.

Ova limitirana verzija i dalje je prije svega čistokrvni Megane R.S. Limitirano izdanje ima iste elemente kao i serijski Megane R.S. model te tako i Cup šasiju, diferencijal s ograničenim proklizavanjem, te 2.0 16V 265 motor sa Stop&Start funkcijom (koja mu omogućava zahvalnu potrošnju od 7.5 l/100km uz emisije CO2 od 174 g/km) te druge Renault Sport tehnologije.

Megane R.S. Red Bull Racing RB8 pogoni 2.0-litreni benzinac s turbo punjačem koji dostavlja 265 KS i 360 Nm okretnog momenta dostupnih između 3.000 i 5.000 o/min, a uparen je sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem koji snagu prenosi na prednje kotače. Ubrzanje do stotke odradi za točno 6 sekundi a brzinomjer se penje do maksimalnih 254 km/h čime je brži od svih onih elektronički ograničenih njemačkih performansnih limuzina.

Limitirano izdanje Megane R.S. Red Bull Racing RB8 u prodaju dolazi u lipnju po cijeni od 36.000 EUR.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene