Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Scirocco dobio tretman pomlađivanja i još bolje motore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volkswagen je službeno predstavio osviježeni Scirocco model koji će javni debi imati za par tjedana na ženevskom auto salonu.

Coupeu iz Wolfsburga već je šest godina na tržištu pa je odlučeno da je vrijeme za mali tretman pomlađivanja ne bi li ovaj zanimljivi coupe ostao atraktivan još par godina.

Što se tiče vanjskog izgleda, osviježeni Scirocco nije se umnogome promijenio pri čemu se VW usredotočio na promjene na prednjem i stražnjem kraju. Točnije, na prednjem kraju dobivamo novi i moderniji izgled prednjih svjetlosnih sklopova koji dolaze u obliku bi-xenona s LED dnevnim svjetlima, te redizajnirani branik i rešetku hladnjaka

Na stražnjem kraju također nailazimo na redizajnirane LED svjetlosne sklopove s moderniziranim branikom i poklopcem prtljažnika. U ponudi će biti pet novih boja karoserije, Pure White, Flash Red, Urano Grey, Ultra Violet i Pyramid Gold, ali i nekoliko novih alu naplataka koji zaokružuju vanjski izgled vozila.

U unutrašnjosti je podignuta ljestvica kvalitetnijim materijalima uz dodatak novih mjernih instrumenata koji pokazuju temperaturu ulja, tlak punjenja turbo punjača a za mjerenje prolaznog vremena po krugu tu je odsad i kronometar.

Novi su i otvori za zrak na komandnoj ploči kao i glavni mjerni instrumenti. Za još veći stilski dojam, VW je ubacio kožni upravljač s ravnim dnom. Pored toga, unutrašnjost je također opremljena i ''Dynaudio Excite'' audio sustavom, Park Assist sustavom i zatvorenim pretincem za odlaganje manjih predmeta pored ručne kočnice.

Stara Buba na struju do stotke za 1,6 sekundi!

Međutim, ekipa iz Wolfsburga nije se zaustavila samo na estetskim promjenama. Novost u ponudi s osviježenim Sciroccom su i unaprijeđeni agregati. Svi motori od sada dolaze standardno opremljeni sa stop/start sustavom i regenerativnim načinom rada pri čemu je izuzetak motor s 280 KS pod poklopcem Scirocco R modela.

Osnovni 1.4 TSI model ima tri konjske snage više u odnosu na prethodni model, dakle sveukupno 125 KS dok sve tri varijante 2.0-litrenog TSI motora također donose više snage te dostavljaju ukupno 180 KS, 220 KS ili 280 KS. Volkswagen je modificirao 2.0-litreni TDI motor te dizelaš od sada dolazi u dvije varijante, sa 150 KS ili 184 KS.

Standardno su upareni s 6-stupanjskim ručnim mjenjačem dok se opcionalno može naručiti i proizvođačev DSG mjenjač koji je dostupan sa svim modelima osim osnovnog 1.4 TSI modela. Za one koje zanima, kao i prije, Scirocco će dolaziti isključivo s prednjim pogonom.

Osviježeni Scirocco moći ćemo uživo vidjeti na nadolazećem auto salonu u Ženevi početkom ožujka kada ćemo imati prilike u više detalja proučiti sve kozmetičke i mehaničke modifikacije.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene