Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crossoverovski MPV

Predstavljen novi Renault Espace

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Renault je na svom domaćem pariškom auto salonu predsstavio novu geenraciju modela Espace. Novi dizajn, nova platforma i novi segment.

Renault Espace bi mogli nazvati "najnovijim" automobilom predstavljenim na trenutnom pariškom auto salonu. Naime, nova se generacija ovog automobila temelji na novoj platformi, u odnosu na prethodnika u potpunosti je promijenjen dizajn, a Renault ovaj model čak smješta i u drugi segment. Konkretnije, i dalje je u osnovi riječ o MPV-u, no mnogi elementi očigledno upućuju na SUV-ovski, odnosno crossoverovski karakter ovog automobila.

Pročitajte i ovo PR RENAULT HRVATSKA Izložba u Rimu "Hrvatska kakva se rijetko viđa" Carlos Ghosn (Foto: AFP) Vodio i Nissan Dao ostavku iz zatvora: Carlos Ghosn više nije na čelu francuskog Renaulta

Prije svega podnica novog modela je vizualno (i stvarno) viša od one prethodnog modela, iako je automobil ukupno gledajući 63 mm niži. Nadalje, novitet je 16 mm dulji, a unaprijeđena aerodinamička svojstva su rezultirala smanjivanjem koeficijenta otpora zraka (0.30 Cd).

Vrijedi svakako reći i kako će nova generacija biti oko 250 kg lakša, odnosno oko 13% lakša od starog modela, što će zajedno s naprednijom motorizacijom rezultirati oko 20% ekonomičnijim modelom. Dobar dio spomenute uštede na kilogramima svakako otpada na novu modularnu platformu CMF (Common Module Family), ali i na povećanu upotrebu lakih materijala poput aluminija, raznih vrsta plastike i sl.

Ponudu motora će činiti tri turbo pogonska stroja obujma 1,6 litara. Konkretnije radit će se o dva dCi dieselska motora snage 130 (95 kW, 320 Nm) i 160 KS (118 kW, 380 Nm). Kod drugog je riječ o bi-turbo motoru koji će biti uparen sa 7-stupanjskim automatskim EDC (Efficient Dual Clutch) prijenosom s dvije spojke. Benzinski TCe 200 će predstavljati vrh ponude i dakako razvijati snagu od 200 KS (147 kW) i najveći okretni moment od 260 Nm. Taj će pogonski stroj također biti uparen samo s EDC prijenosom.

U Renaultu jamče visoku kvalitetu izrade automobila, veću razinu praktičnosti, funkcionalnosti i komfora za putnike, dok je posebna pažnja posvećena sigurnosti pa će novi Espace biti prepun razne sigurnosne opreme, poput zračnih jastuka, senzora, sustava pomoći vozaču i sl. Također, novi će Espace biti opremljen i sustavom 4Control sa četiri upravljiva kotača koji će dodatno povećati upravljivost i sigurnost automobila u vožnji.

Na kraju dodajmo kako kupci mogu očekivati bogatu infotainment opremu, a početak prodaje ovog modela je zakazan za kraj ove, odnosno početak iduće godine, ovisno o tržištu.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene