Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Automobil je navodno muška igračka, a kuhača ženska. No, to nije pravilo već samo jedna od muških želja. Upravo zbog toga muškarci smatraju kako ženama i nije mjesto u automobilu.


To su, dakako njihove predrasude, ali i jedan od rijetkih načina kada muškarac s najvećim guštom počasti ženski rod najsočnijim psovkama. To bi mogao biti i jedan od odgovora 'zašto žene za volanom neopisivo nerviraju muškarce'. Jedna og osnovnih muških zamjerki je da su žene dok voze prespore.

Vezani članci Cure i dečki Cure i dečki su nebo i zemlja, a ove fotografije najbolje pokazuju razlike Privlačne osobine ''Govorim u ime svih muškaraca'': Opisao što mu je najprivlačnije kod cura pa dobio što je tražio

No, ima i onih vozača koji ništa ne misle o ženama vozačima. Je li ravnodušnost bolja ili lošija? No, kao što je poznato, žene su ipak tolerantnije i objektivnije, što i same ističu. Žene nisu agresivne poput muškaraca, ali znaju vratiti istom mjerom.

'Nije dobro generalizirati , postoje jako dobri muški vozači i isto tako i ženski. Muškarci su kompetitivniji, vole se natjecati, dokazivati tko je brži i bolji, a ženama auto služi kao prijevozno sredstvo, a ono što ljuti muškarce je njihova sporost, brzina reakcije. S druge strane ono što smeta žene kod muškaraca je njihova sklonost riziku, nadmetanju, a kada dođe do određenih frustracija naravno da postoji razlika u načinu ispoljavanja te frustracije', kaže psiholog Boris Blažinić.

Jesu li muškarci, duboko u sebi, samo lovci koji što prije žele doći do plijena. Da bi ga ulovili, moraju i dosta riskirati, moraju biti brzi, a na tom putu, baš kao i nekad, žena im, valjda, predstavlja smetnju.

I na kraju, spomenimo i istraživanje jedne od najvećih auto kuća na svijetu, koja je napravila testiranje o tome na koji način rade moždane aktivnosti vozača za vrijeme vožnje. Odgovor je bio i više nego očekivan. Naime, pokazalo se da mozak vozača u vrijeme vožnje uopće ne funkcionira.
Pa možda to i opravdava u prilogu viđene reakcije muškog dijela publike te da je vožnja muški posao.

Emisiju Automotiv možete gledati na programu Nove TV nedjeljom u jutarnjim satima.