Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednja faza planiranja

Mercedes-AMG sprema hibridnog nasljednika modelu SLR

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako smo nedavno iz samog vrha Mercedes-AMG-a mogli čuti kako se razvoj i proizvodnja tzv. hyperautomobila ne isplati, odnosno kako je riječ o lošem poslovnom potezu, njemački mediji javljaju kako ovaj mercedesov performance pod-brand priprema dolazak nasljednika modela SLR kojega bi pokretao hibridni pogonski sklop.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KLASIK Ove fotke pokazuju koliko se unutrašnjost automobila promijenila u posljednjih 40 godina! Slika nije dostupna TEST TEST: Mercedes-Benz GLA – zasluženi redizajn koji se ne vidi, ali osjeća...

Točnije, Auto Bild javlja kako je ovaj automobil još uvijek u fazi planiranja i trenutno mercedesovi stručnjaci razmatraju položaj motora, odnosno hoće li se nalaziti sprijeda kao u SLR-u ili će biti središnje smješten. Isti izvor tvrdi, pozivajući se na insajdere kako će ovaj novitet svakako naći na tržištu te kako će prvo stići coupe, a potom će ga slijediti kabriolet te će u konačnici ponuda biti proširena i Black Series izvedbom.

Što se pogonskog sklopa tiče navodno će se raditi o kombinaciji turbo V6 benzinca te električnog motora koja će razvijati snagu od oko 650 KS. Nadalje, novitet će biti opremljen tzv. aktivnom aerodinamikom, a karakterizirat će ga i "novi koncept vratiju". Navodno u Mercedesu trenutno planiraju godišnju prodaju od oko 3.000 primjeraka, a cijena svakog od njih će se kretati između 250.000 i 300.000 Eura.

Na kraju dodajmo i kako se kroz pojedine medije proteže i druga, manje vjerojatna priča u kojoj će nasljednik SLR-a biti automobil s hibridnim V8 pogonom i snagom od preko 1000 KS. Naime, taj automobil bi bio konkurencija McLarenu P1, LaFerrariju i Porscheu 918 Spyder. Taj bi se model proizveo u puno manjoj i ograničenoj seriji, a cijena svakog primjerka bi se kretala iznad milijun Eura. Podsjetimo, iz Mercedes-AMG-a su te navode već opovrgnuli.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene