Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jeep u Ženevi pokazao novi mali SUV na bazi FIAT-a 500L

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeep je na ovogodišnjem, 84. izdanju ženevskog auto salona predstavio novi mali SUV model nazvan Renegade - prvo dijete FIAT-Chrysler alijanse.

Jeepov najmanji model u SUV kategoriji trebao bi natjerati u bijeg modele poput Nissan Jukea a poseban će biti po svom kockastom obliku s nešto sirovijim izgledom i boljim off-road sposobnostima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

Ako se prisjetimo da je u siječnju ove godine osnovana FIAT CHRYSLER AUTOMOBILES alijansa onda ne čudi puno podatak da Renegade leži na istoj platformi kao i FIAT 500L i nadolazeći 500X model. Spomenuta platforma koju dijeli s talijanskim brendom omogućava prihvat više od 16 različitih verzija motora.

U Europi ponuda motora uključuje tri benzinske i dvije dizelske varijante. To su FIAT-ov 1.4-litreni MultiAir četverocilindrični motori sa 170 KS i 140 KS, kako atmosferski tako i u varijanti s turbo punjenjem, zatim 2.4-litreni benzinski motori sa 184 KS dok ponudu dizelskih agregata čine 1.6-litreni motori u verziji sa 110 KS i 120 KS te 2.0-litreni dizelaš sa 140 KS.

Svi agregati mogu se upariti s dvije vrste mjenjača, DDCT mjenjačem s dvije spojke ili potpuno novim 9-stupanjskim automatikom, prvim takvim mjenjačem u klasi malih SUV vozila.

Pomalo radikalnog izgleda, Renegade se dizajnerski temelji na većem Wrangleru iako američki brend kaže da su s novim modelom stilski htjeli napraviti poveznicu s izvornim vojnim džipom čemu u prilog idu elementi poput njegovog kockastog oblika, vertikalne prednje rešetke sa sedam otvora i visokog odmaka od tla.

Jeep Cherokee za Europljane s dvije dizelske opcije

U unutrašnjosti će se nalaziti Uconnect infotainment sustav sa 5 ili 6.5-inčnim ekranom na dodir uz cijeli niz tehnoloških opcija poput Bluetootha, DAB i HD radija, Sirius usluga, USB i AUX porta i DMB-a (digital media broadcasting). Vozač će se također moći poigrati sa 7-inčnim ekranom u boji koji služi kao instrumentna ploča i koji će se dakako moći konfigurirati prema željama vozača.

Jeep će također ponuditi dva sustava otvorenog krovišta nazvana My Sky dok je Mopar već sad razvio cijeli niz dodataka za novi Renegade, od krovnih nosača i deflektora zraka do bočnih pragova i kamere za vožnju unatrag.

Novi mali SUV biti će ponuđen i u 'trail' varijanti te će mu se imenu pridružiti oznaka Trailhawk 4x4 s kojom dobiva 20mm veći odmak od tla, Select-Terrain sustav s ekskluzivnim Rock načinom radom, Active Drive Low sustav pogona na sva četiri kotača, 17-inčne all-terrain gume i oblik karoserije koji omogućava pristupni kut od 30.5 stupnjeva, kut pregiba od 25.7 stupnjeva te odlazni kut od 34.4 stupnjeva.

Uz Hill Descent Control i Select-Terrain sustav kontrole trakcije s opcijama kao što su Auto, Snow, Sport, Sand/Mud (te Rock 4x4 na Trailhawk modelu), novi mališan i više je nego spreman za istraživanje divljine.

Renegade će biti prvi Jeep model koji će se proizvoditi isključivo izvan SAD-a, obzirom da će se proizvoditi u talijanskom mjestu Melfiju gdje će se proizvoditi i novi FIAT 500X. Za sada još uvijek nema točnih podataka o cijeni ovog neobičnog malog SUV-a.

Do tada uživajte u velikoj foto galeriji koju smo pripremili za vas (34 fotografije).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene