Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi član obitelji A

Inteligentna tehnologija i smanjena potrošnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom proslave stotog rođendana, Audi je predstavio potpuno novi model –A5 Sportback. Riječ je o automobilu s pet vrata ali i s dugim, elegantnim stražnjim krajem.

Sportback se pridružuje modelima Coupé i Kabriolet, kao treći član obitelji modela A, 5.36 milimetara je niži od modela A4 Sedan, s kratkim prednjim prevjesom, dugim međuosovinskim razmakom i većim tragom kotača. Zapremnina prtljažnog prostora je 480 litara što je gotovo jednako kao kod modela A4 Avant, a povećava se na 980 litara dok su stražnja sjedala preklopljena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brutalni Audi RS3 iz Sportec-a Slika nije dostupna Dragulj na kotačima FOTO: Audi RS3 – Visoke performanse u malom pakiranju

Audi trenutno u ponudi ima tri benzinska i tri TDI motora, a još tri motora dolaze sredinom 2010. godine. Benzinski motori – dvolitreni TFSI snage 180 ili 211 konja i 3,2-litreni V6 snage 265 konja, opremljeni su Audijevim sustavom za promjenjivo upravljanje otvaranja ventila. Inteligentna tehnologija povećava performanse dok istovremeno smanjuje potrošnju goriva. Dizelska ponuda sastoji se od tri motora snage od 170, 190 i 240 konja. Prodaja novog Sportbacka kreće već u rujnu.

Više os svemu pratite u emisiji Automotiv, koja se prikazuje u nedjeljnom jutarnjem terminu na programu Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene