Nakon poprilično dugog razvojnog procesa Honda je na detroitskom auto salonu napokon predstavila produkcijsku izvedbu modela NSX.


 

Kako je riječ o sjevernoameričkom salonu novi NSX je predstavljen pod značkom Acure, no u Europi će se prodavati kao dio hondine modelske obitelji.

Vezani članci Slika nije dostupna Honda sprema Type R izvedbu novog NSX-a Slika nije dostupna Honda, odnosno Acura NSX stiže u Detroit

Sukladno ranijim očekivanjima produkcijska je izvedba zadržala osnovne detalje i linije najavnog koncepta, no najvažnija značajka ovog automobila je svakako Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive.

Konkretnije, riječ je hibridnom pogonskom sklopu kojega čine kombinacija središnje smještenog bi-turbo V6 motora "snage preko 550 KS" te tri električna motora. Naime, jedan će pomagati benzincu u pokretanju stražnje osovine, a druga dva će pokretati prednju osovinu. Nadalje, tu je i 9-stupanjski prijenos s dvije spojke te 19-colni kotači sprijeda i 20 cola otraga, a na njima se nalaze gume dimenzija 245/35 R19, odnosno 295/30 R20.

Za zaustavljanje su zaduženi carbon ceramic diskovi sa 6-klipnim kočničkim kliještima sprijeda i 4-klipnim otraga. Tu je i IDS (Integrated Dynamic System) sustav koji nudi četiri načina rada Quiet, Sport, Sport+ i Track koji će prilagoditi način rada benzinskog i električnih motora, mjenjača i ovjesa, kao i zvuk motora.

Produkcijski NSX je dimenzija 4470 x 1940 x 1215 mm, dok mu je međuosovinski razmak duljine 2630 mm, drugim riječima narastao je u svim smjerovima u odnosu na najavni koncept. U njega se mogu smjestiti dvije osobe, a sportski uređeni interijer je ergonomičan, bogato opremljen, a prilikom izrade su korišteni vrhunski materijali.

Novi NSX je razvijen i proizvodit će se u SAD-u. Puni tehnički podaci i podaci o performansama za sada još uvijek nisu poznati, a isto vrijedi i za cijenu, no očekuje se kako će na američkom tržištu, kada na njega stigne tijekom ovog ljeta, stajati oko 150.000 Dolara.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.