Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema nasljednika!?

Honda 2015. iz ponude povlači Accord

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasine o tome kako Honda navodno namjerava povući Accord s europskih tržišta, dakle europsku izvedbu Accorda, su sve glasnije.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CR-Z s turbo punjačem Napokon prava verzija Honde u dolasku Slika nije dostupna Novo iz Honde VIDEO: Accord ne škrtari na opremi

Štoviše prema posljednjim saznanjima to bi se trebalo dogoditi već u prvoj polovici sljedeće godine, a nasljednika, opet prema tim istim izvorima, ne trebamo očekivati.

Glavni razlog za ovakav drastičan potez je dakako tržište. Drugim riječima, glavno tržište za Accord je ono europsko, a na njemu se u posljednjih nekoliko godina odvija proces prelaska kupaca s klasičnih obiteljskih tro-volumenskih limuzina, i karavana, na SUV-ove i crossovere. Istodobno kompaktni modeli C segmenta postaju sve veći što je dodatni minus za limuzine iz D segmenta.

S druge strane tržište limuzina je vremenom postalo "prvenstveno korporativno" i "flotno", a Accord, u limuzinskoj i karavanskoj izvedbi, svojim karakteristikama, performansama, cijenom i sl, takvim kupcima nije prvi izbor.

Neka druga tržišta imaju drugačije izvedbe Accorda koje će se i dalje prodavati. Primjerice u SAD-u europska verzija se prodavala, uz tamošnji Accord, kao Acura TSX i nedavno je obnovljena. U Australiji će prestati prodaja euro izvedbe, ali će se nastaviti prodaja australske "wide-body" verzije.

Na kraju dodajmo kako će Honda na europskim tržištima uskoro proširiti ponudu SUV/crossover modela, a prvi će biti već najavljeni HR-V.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene