Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koncept

Dacia Sandero Sport uopće ne izgleda loše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako već Dacia neće izraditi sportsku varijantu Sandero modela, napravio je to jedan dizajner. Kako izgleda? Sasvim pristojno!

Otkad je Renault Grupa preuzela Daciu prije desetak godina rumunjski brend niže jedan uspjeh za drugim. Rumunjci su se počeli širiti u nekoliko pod-klasa vozila dok su cijelo vrijeme i dalje čvrsto usredotočeni na pružanje vozila po pristupačnim cijenama. Jedino što im nedostaje u ovom trenutku jest jedna više sportski usmjerena varijanta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

Dacia Sandero s petora vrata je automobil koji bi mogao biti dobar kandidat za tu ulogu, uz uvjet da se uvedu primjerene korekcije i unapređenja kako u pogledu izgleda tako i snage. Što se tiče prvoga, već su nastali neki renderinzi koji pokazuju kako bi mogao izgledati sportski Sandero model s više fokusiranim izgledom, koje je izradio dobro poznati stručnjak za animacije i Photoshop, Khalil Bouguerra.

Renaultov RS (RenaultSport) odjel mogao bi se pobrinuti za tehnički dio te podariti Sanderu bolju šasiju i malo borbeniji turbo punjač, a možda čak razviti i dizelsku varijantu da se izdvoji od ostatka ponude čime bi se ujedno stavio naglasak na glavne prioritete/odlike rumunjskog brenda kao što su pristupačnost i ekonomičnost.

Dacia Duster limuzina?

Dacia 1300 - duh prošlosti u modernom ruhu

Tako bi se pod poklopcem Sandero Sporta mogao nači 1.6-litreni turbak iz Clia RS koji dostavlja 200 KS a za prijenos bi bio zadužen novi EDS automatski mjenjač sa 6 brzina.

Sve u svemu, ovaj koncept uopće ne izgleda loše. Možda je to prilika da se i Dacia ubaci u tržište sportskih gradskih automobila po pristupačnoj cijeni.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene