Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Igračka za prave off-roadere

Chevrolet Colorado Rally koncept

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Chevrolet je na 5. Međunarodnom auto salonu u Buenos Airesu predstavio svoj Colorado Rally koncept, drugo po redu konceptno vozilo koje će biti dio sljedeće generacije pick-up vozila ovog brenda.

Proizvodna verzija sljedeće generacije Chevrolet Colorado modela još nije niti predstavljena a mase posjetitelja na auto salonu u Argentini već su dobile priliku vidjeti kako bi mogao izgledati nadolazeći 'pick-up' jer je Chevrolet odabrao upravo međunarodni auto salon u Buenos Airesu za predstavljanje svog novog Colorado Rally koncepta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRUĆI METAL Mercedes-Benz X-klasa spojila je nespojivo – svijet pick-upova i luksuz Slika nije dostupna Kralj bespuća [PREMIJERE] Toyota Land Cruiser

Prvi koncept bez sufiksa Rally, nazvan Colorado, predstavljen je u Bankoku prošlog ožujka. Sada nam Chevrolet predstavlja drugi koncept, fenomenalno vozilo puno tehnologije i pravih neophodnih mehaničkih pomagala!

Prilikom izrade Colorado Rally koncepta, GM-ovi dizajneri iz Južne Amerike proveli su opsežna istraživanja o tržištu pick-up vozila. Svaki element na konceptnom vozilu osmišljen je s ciljem poboljšavanja performansi vozila u svim aspektima te kako bi pomogao vozaču i suvozaču.

'Colorado Rally koncept još jednom pokazuje svoj natjecateljski DNK. Ovim konceptom želimo učvrstiti našu posvećenost budućnosti ovog brenda te ujedno doprinijeti proslavi 100. godišnjice Chevroleta', rekao je Jaime Ardilla, predsjednik GM-a za Južnu Ameriku.

Colorado Rally koncept opremljen je pogonom na sva četiri kotača, aluminijskim 18-inčnim naplatcima i 305/60R18 BF Goodrich Mud Terrain gumama. Pick-up snagu crpi iz vrlo učinkovitog 2.8-litrenog turbo-dizelskog agregata koji dostavlja izvrstan okretni moment za ovakav tip vozila.

Za fantastične off-road sposobnosti brinu se visoko-performansni amortizeri i sustav koji omogućava podešavanje ovjesa, tj. podizanje visine ovjesa za 50 mm te sukladno tomu i visinu vozila od tla.

Sprijeda i straga, Colorado Rally opremljen je s vitlima snage 5,5 KS koji ojačanim čeličnim kablovima dužine 23 metara podnose opterećenja do 4 tone.

U boji bijelog bisera, Colorado Rally koncept ima neke jedinstvene karakteristike za koje je odgovoran GM-ov centar za dizajn za Južnu Ameriku. Vjetrobranska stakla i prozori izrađeni su od akrilnog stakla što omogućava veću sigurnost i zaštitu prilikom bočnih udara te manju težinu, a isti također imaju otvore za dotok zraka. Svi vanjski svjetlosni sklopovi koriste se LED tehnologijom.

Što se tiče karoserije, ono što trenutačno upada u oči na Colorado Rally konceptu su otvori na stražnjim vratima. Svrha tih otvora jest poboljšanje aerodinamičkih karakteristika i smanjenje mase vozila.

Unutrašnjost novog konceptnog pick-up Colorado Rally koncepta prekrivena je kožom u boji 'Very Dark Grey Ash', a cijela kabina u potpunosti je prilagođena kako bi mogla udomiti sve potrebne instrumente koji bi mogli zatrebati u ekstremnim uvjetima.

Na sportskom upravljaču nalaze se četiri gumba kojima se može odrediti koji se podaci prikazuju na središnjem ekranu, zatim upaliti svjetla, aktivirati Air Boost sustav (sustav za prozračivanje putničke kabine u situacijama kada se kabina ispuni prašinom) te funkcija ograničavanja brzine u urbanim područjima.

Na središnjoj konzoli ima mjerače za pritisak i temperaturu ulja, kontrole pomoću kojih se može prilagoditi pritisak u gumama, tvrdoća amortizera, te upravljati aparatima za gašenje vatre i dodatnim pumpama za ulje.

Vozač i suvozač u Colorado Rally konceptu na raspolaganju imaju GPS navigacijski sustav najnovije generacije i tzv. hidratacijski paket (Hydration Pack) što su u osnovi termički izolirane kutije u kojima se nalaze izotonični napitci za hidrataciju koji prolaze malim cjevčicama povezanim izravno na kutije što omogućava da vozač i suvozač u svakom trenutku imaju pristup tekućini.

Sjedala su sportska sa sigurnosnim pojasom u pet točaka koja se brinu da su vozač i suvozač čvrsto na svom mjestu. 'Tepisi' u Colorado Rally konceptu izrađeni su od aluminija.

Za sada je ovo samo koncept, ali i nekakva vodilja prema finalnom proizvodu. Nama izgleda super i lijepo je vidjeti da je netko, barem na konceptu, ugradio sve mehaničke i digitalne igračke koje trebaju pravom off-roaderu. Pozdrav Opcu i Aldi, ovo je vozilo za vas brdske ganjatore!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene