Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VRUĆI METAL

BMW Z4 Concept premijera – tko kaže da ponos Bavarske ne može biti cool

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Urbana legenda kaže kako samo pravi frajeri voze roadstere. Nimalo sumnjajući u tu priču, par dana prije premijere na nezamjenjivom Pebble Beachu predstavljamo vam novi BMW-ov roadster.

Concept Z4, baš kao što ime kaže nije još gotov produkcijski model za cestu, no ako BMW želi spasiti nažalost umiruću vrstu automobila, neće ništa promijeniti kada sljedeće godine u prodaju pusti novi Z4 roadster.

Izgledom novi Z4 pokazuje jasna uvjerenja i razmišljanja nove garniture dizajnera koji su zauzeli pozicije unutar kreativnog BMW-ovog odjela. Oštre, jasne linije siluete i završnih dijelova karoserije poput usisnika zraka na prednjem braniku ne daju nimalo dvojbe kome je ovaj model namijenjen. BMW fanatike i ostale automobilske znalce prednji dio Z4 Concepta odmah će podsjetiti na neke ranije BMW roadstere poput bondovskog Z8, ako se dobro zagledate vidjet ćete i neke linije prekrasnog 507 iz 1956.

Točne dimenzije trenutno nisu dostupne stoga se čini kako će novi Z4 biti ipak nešto duži i širi od prethodnika što nam možda nije po volji no nedavno smo u razgovoru s BMW-ovcima saznali da masa novog Z4 neće prelaziti 1400 kilograma.

Pročitajte i ovo PR Oglas BMW serije 3: Kultna sportska limuzina rođena za čisto zadovoljstvo u vožnji Slika nije dostupna VRUĆI METAL Frankfurtska tračpartija – o čemu se pričalo iza svjetala reflektora

Unutrašnjost bi mogla doživjeti malo više promjena, nemojte očekivati sjedala u različitim bojama i tipično konceptualni volan. Sve ostalo je već viđeno u trenutnim BMW-ovim modelima i tako će izgledati kad novi Z4 vidite u salonu.

Motora za smještaj ispod dugačkog prednjeg poklopca u BMW-u imaju na pretek. Dizele zaboravite. Nemojte očekivati i ništa ispod 184 KS iz modela 420i te više od 326 KS iz modela 440i. BMW je vrlo nedorečen kad je riječ o budućnosti mjenjača zato vjerujemo da ćemo i dalje moći birati između ručnog i automatskog.
Z4M verziju sa šest cilindara i više od 400 KS ostavite za slatke snove. Ta vremena su čini se zauvijek prošla.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene