Urbana legenda kaže kako samo pravi frajeri voze roadstere. Nimalo sumnjajući u tu priču, par dana prije premijere na nezamjenjivom Pebble Beachu predstavljamo vam novi BMW-ov roadster.


Concept Z4, baš kao što ime kaže nije još gotov produkcijski model za cestu, no ako BMW želi spasiti nažalost umiruću vrstu automobila, neće ništa promijeniti kada sljedeće godine u prodaju pusti novi Z4 roadster.

Izgledom novi Z4 pokazuje jasna uvjerenja i razmišljanja nove garniture dizajnera koji su zauzeli pozicije unutar kreativnog BMW-ovog odjela. Oštre, jasne linije siluete i završnih dijelova karoserije poput usisnika zraka na prednjem braniku ne daju nimalo dvojbe kome je ovaj model namijenjen. BMW fanatike i ostale automobilske znalce prednji dio Z4 Concepta odmah će podsjetiti na neke ranije BMW roadstere poput bondovskog Z8, ako se dobro zagledate vidjet ćete i neke linije prekrasnog 507 iz 1956.

Točne dimenzije trenutno nisu dostupne stoga se čini kako će novi Z4 biti ipak nešto duži i širi od prethodnika što nam možda nije po volji no nedavno smo u razgovoru s BMW-ovcima saznali da masa novog Z4 neće prelaziti 1400 kilograma.

Vezani članci Slika nije dostupna Svi novi automobili s Frankfurt International Motor Showa Slika nije dostupna Nova Dacia Duster – modernizirana i atraktivnija što predstavlja mogući problem za sve kupce!

Unutrašnjost bi mogla doživjeti malo više promjena, nemojte očekivati sjedala u različitim bojama i tipično konceptualni volan. Sve ostalo je već viđeno u trenutnim BMW-ovim modelima i tako će izgledati kad novi Z4 vidite u salonu.

Motora za smještaj ispod dugačkog prednjeg poklopca u BMW-u imaju na pretek. Dizele zaboravite. Nemojte očekivati i ništa ispod 184 KS iz modela 420i te više od 326 KS iz modela 440i. BMW je vrlo nedorečen kad je riječ o budućnosti mjenjača zato vjerujemo da ćemo i dalje moći birati između ručnog i automatskog.
Z4M verziju sa šest cilindara i više od 400 KS ostavite za slatke snove. Ta vremena su čini se zauvijek prošla.