Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BMW s lanca pustio novi naked S 1000 R

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi BMW S 1000 R predstavljen ovih dana najnoviji je visoko-performansni naked koji se temelji na S 1000 RR modelu.

Na ovogodišnjem EICMA sajmu, kao i svake godine, predstavljeno je mnogo noviteta. Jedna od dobro čuvanih tajni za koju su svi jedva dočekali da bude otkrivena je svakako novi BMW S 1000 R. Nakon mnogih nagađanja o specifikacijama i performansama novog nakeda, napokon su stigle službene brojke.

Bliska srodnost sa ''RR'' modelom trenutačno je primjetna. Izgled novog S 1000 R modela odiše agresivnom i dinamičnom energijom a da to nisu samo prazne riječi govori činjenica da je ovo vrlo dobro promišljen cjelokupan koncept motocikla s maksimalnom izlaznom snagom od 160 KS i masom od tek 207 kg (209 s punim spremnikom goriva).

Transformacijom sa 193 KS jakog superbikea na 160 KS jak sportbike, BMW je ublažio redni četverocilindrični motor obujma 999cc time što je spustio maksimalan broj okretaja sa 13.000 o/min na 11.000 o/min a upravo se u tom rasponu okretaja razvija maksimalna snaga.

►►►   BMW Motorrad proslavio 90 godina postojanja s R nineT motociklom

Novi motocikl BMW Motorrada dolazi standardno opremljen s ASC (Automatic Stability Control) sustavom i ''Race'' ABS-om. Vozači mogu birati između dva načina rada, ''Road'' i ''Rain'' koji prilagođavaju podešenja ABS i ASC sustava ovisno o uvjetima na cesti. DTC (Dynamic Traction Control) dostupan je uz dodatnu nadoplatu te dolazi s dva načina rada, ''Dynamic'' i ''Dynamic Pro'' a isti optimizira trakciju i pomaže vozaču postići maksimalno ubrzanje.

Aluminijski okvir preuzet je sa S 1000 RR modela i ostao je nepromijenjen kao i podesive prednje vilice i stražnji amortizeri. Opcionalna oprema uključuje polu-automatski ovjes s Dynamic Damping Control sustavom tj. dinamičnom kontrolom rada amortizera.

Motocikl na vazi pokazuje 209 kg s punim spremnikom goriva a za usporavanje tih 209 kg odgovoran je kočioni sustav sačinjen od kočnica s dva diska s dva četveroklipna kliješta na prednjem kotaču dok je na stražnjem jedan disk s jednim kliještima.

Svakako pogledajte veliku galeriju fotografija i pobliže upoznajte novi BMW S 1000 R iz svakog mogućeg ugla.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene