Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BMW Motorrad proslavio 90 godina postojanja s R nineT motociklom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U čast ove velike obljetnice BMW Motorrad predstavio je retro racera – R nineT model.

BMW R nineT, stvoren u čast obilježavanja ''90 godina BMW Motorrada'' zrači purističkim karakterom i snagom bez ikakvih krinki. Ovaj poseban motocikl vješt je spoj grubog karaktera boxer motora i dizajnerskih obilježja raznih modela motocikala iz BMW-ove povijesti obogaćen najnaprednijim tehnologijama i modularnim konceptom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Unikatni BMW 1M Coupe za posebnog klijenta Slika nije dostupna BMW koncept e – na dva kotača s nula emisija štetnih plinova

Klasični roadster motocikl izrađen je s namjerom da ispuni želje i potrebe velikog broja ljubitelja dvokotača koji žude za beskrajnim užitkom u vožnji oslobođenim bilo kakvog stresa. Stilski detalji proizvođača motocikala 'stare škole' stoga su sjedinjeni s najnovijim komponentama pogona i šasije kojima je nineT doista senzacionalan motocikl koji je jednako sposoban za laganu vožnju i nešto dinamičnije vozne situacije.

Baš poput prvog BMW motocikla iz 1923. godine, legendarnog BMW R 32, novi BMW R nineT pogoni klasičan twin boxer motor sa snažnim odazivom od same nule. Ovaj princip konstrukcije postao je sinonim za nezamjenjiv dizajn, raskošno dostavljanje okretnog momenta i nepogrešiv zvučni efekt koje nitko već 90 godina ne može uspješno imitirati. BMW-ov nineT koristi boxer jedinicu zapremnine 1.170cc sa zračnim i uljnim hlađenjem koja dostavlja 110 KS pri 7.750 o/min te razvija maksimalan okretni moment od 119 Nm pri 6.000 o/min.

Dizajniran kao istinski roadster, nineT slijedi put svojih idola prošlosti s posebnim dizajnom kotača s crnim anodiziranim naplatcima, crnim aluminijskim poklopcima i krakovima od nehrđajućeg čelika. Radijalna 4-klipna monoblock kočiona kliješta rade u suradnji s plutajućim 320mm kočionim diskovima i BMW Motorrad ABS sustavom te garantiraju izvanrednu kočionu moć. Invertirana teleskopska prednja vilica posuđena je sa S 1000 RR superbikea.

►►►   Stiže ušminkan BMW S 1000 RR

Površine mnogih dijelova od kovanog aluminija od kojih neki nose BMW Motorrad znak posebno su brušeni sitnim komadićima stakla da bi dobili prirodan anodiziran izgled. Kružni svjetlosni sklop na prednjem kraju s BMW znakom u središtu pokrova žarulje odaje počast raznim modelima iz 90 godina povijesti BMW Motorrada.

Model također ima cijeli niz dodataka poput LED indikatora i Akrapović ispuha od titanija a tu je i otklonjivo dodatno sjedalo koje omogućava da se na motociklu mogu voziti dvije osobe ili da pak bude namiješten samo za solo vožnju.

Za kraj, uživajte u video prilogu i velikoj foto galeriji!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene