Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Bentley izbacio video prilog o EXP 9 F konceptu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojavljivanjem na Goodwood festivalu brzine te izbacivanjem novog video priloga Bentley i dalje sustavno mjeri reakcije javnosti i potencijalnih kupaca na Bentley SUV model.

Bentleyev konceptni SUV, EXP 9 F, nedavno je imao i prvu domaću premijeru na nedavno održanom Goodwood Festival of Speed događaju nakon službenog predstavljanja javnosti na ženevskom auto salonu i kasnijeg pojavljivanja na auto salonu u Pekingu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Festival brzine Goodwood: Automobilistički raj! Slika nije dostupna Prava jurilica Honda CR-Z Mugen sa superpunjačem

Bentley je sada izbacio i novi video prilog svog luksuznog performansnog SUV-a ne bi li dobili još više povratnih informacija javnosti o ovoj dizajnerskoj konceptualnoj studiji uoči odluke o serijskoj proizvodnji.

Inženjeri i dizajneri iz Crewea stvorili su u najmanju ruku vrlo odvažnu interpretaciju Grand Touring Bentley vozila, točnije automobil koji je jednako primjeren za odlazak na premijeru baleta ili sličan visoko-profilni događaj kao i za divljanje po pješčanim dinama ili odlazak na aktivni odmor s performansama kakve inače očekujemo od vozila ovog luksuznog brenda.

Na prvi pogled nedvojbeno je da se radi o Bentley modelu, iako modelu kakav nikada nismo vidjeli u ponudi ovog proizvođača luksuznih automobila i kakav nismo očekivali. U svakom slučaju, konceptni EXP 9 F mogao bi nagovijestiti dolazak treće modelske linije u ponudi Bentleya pored Mulsanne modela i visoko-performansnog Continentala u GT, GTC i Flying Spur varijanti.

Neki od ključnih dizajnerski elemenata koji ukazuju na porijeklo luksuznog SUV-a su prepoznatljiva rešetka hladnjaka, okrugli svjetlosni sklopovi i široki bokovi. Dizajneri kažu da su prilikom rada na EXP 9 F projektu inspiraciju tražili u funkcionalnosti SUV-a te da su pritom pokušavali ostati vjerni dizajnerskom jeziku brenda koji odražava performansni potencijal svakog Bentley modela. Na primjer, otvori za dnevna svjetla imaju dvostruku funkciju služeći i kao dodatni usisnici hladnog zraka za twin-turbo W12 motor, pri čemu su isti izvedeni u dramatičnom mrežastom dizajnu nalik na turbine mlaznih aviona, koji prati i izgled glavnih svjetlosnih sklopova. Ova tema turbine mlaznih aviona nastavlja se u dizajnu masivnih 23-inčnih alu naplataka koji upotpunjuju vizualni dojam vanjskog dijela automobila.

Iako se pogonska jedinica EXP 9 F koncepta temelji na Bentleyevom 6.0-litrenom twin-turbo W12 motoru s 8-stupanjskim mjenjačem, u ponudi bi se mogli naći i proizvođačev novi 4.0-litreni twin-turbo V8 motor te čak i hibridni pogonski sklop nudeći pritom performanse kakve se očekuju od samog vrha ponude luksuznih SUV-ova.

Bentley dodatno ističe svoju namjeru da izradi najbrži i najluksuzniji SUV na svijetu. Obzirom da su se relativno kasno uključili u igru, jedino što mogu napraviti ako se žele kvalitetno pozicionirati u ovoj rastućoj i vrlo konkurentnoj klasi vozila jest da njihov model bude najbolji i najbrži, jer najljepši sigurno neće biti!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene